Συνάντηση αντιπροσωπείας ΣΥΡΙΖΑ με τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ

ΣΥΡΙΖΑΜε τη διοίκηση του ΠΕΑΚΙ συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ το μεσημέρι της Δευτέρας 11 Μάρτη, αποτελούμενη από τους Χρήστο Μαντά Βουλευτή Ιωαννίνων, Σ. Ντάνη και Μ. Παγωτό από το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα που αφορούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις και ξεκινούν από τα ζητήματα αδειοδότησης (μέχρι τώρα δεν υπήρχε άδεια!!), τα θέματα των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού (5 άτομα για όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης μας) και φτάνουν στα προβλήματα της υποχρηματοδότησης που ανά πάσα στιγμή μπορεί να «ακυρώσουν» τη δυνατότητα λειτουργίας των εγκαταστάσεων. Επίσης, συζητήθηκαν τα ζητήματα που υπάρχουν σχετικά με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα και αφορούν οικονομικές διαφορές που είναι ακόμη σε εκκρεμότητα καθώς επίσης και τα οφέλη και τα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν με το πέρασμα της ευθύνης στη περιφέρεια.

Η αντιπροσωπεία μας μετά το τέλος της συνάντησης σημείωσε τα εξής «Οι αθλητικές εγκαταστάσεις και στα Γιάννενα κινδυνεύουν ευθέως από τις μνημονιακές πολιτικές της συγκυβέρνησης. Εμείς θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να μην καταρρεύσουν. Αξιοσημείωτα παραδείγματα όπως το άθλιο ταρτάν στους Ζωσιμάδες, το ανολοκλήρωτο κτίριο των βαρέων αθλημάτων και άλλα δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Εκφράσαμε επίσης τους προβληματισμούς μας σε σχέση με την ευθύνη που έχει αναλάβει η Περιφέρεια και μάλιστα με πολύ περιορισμένους πόρους, καθώς και για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν με την ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννενα. Θέλουμε να τονίσουμε ότι προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας κάθε πολίτη να αθλείται σε χώρους ασφαλείς και δημόσιους, χωρίς να χρειάζεται να βάζει το χέρι στη τσέπη. Θεωρούμε πάνω από όλα τον αθλητισμό δικαίωμα που πρέπει να απολαμβάνουν ΟΛΟΙ ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply