Συζήτηση για τους εργαζομένους στη ΒΙΟ.ΜΕ.

Αφίσα Ανοιχτής Πρωτοβουλίας ΑλληλεγγύηςΤο σωματείο εργαζομένων στη Βιομηχανική Μεταλλευτική (ΒΙΟ.ΜΕ.) στη Θεσσαλονίκη μετά από πολύμηνο αγώνα δράσεων υπό τη στήριξη και αλληλεγγύη του πολύμορφου κινήματος το οποίο αναπτύχθηκε σε όλη την Ελλάδα βρίσκεται σε θέση να ανακοινώσει το άνοιγμα του εργοστασίου από την Τρίτη, 10/2.

Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. παίρνουν στα χέρια τους την παραγωγή και την ίδια τους τη ζωή χωρίς αφεντικά. Με αυτοργάνωση, εργατική αυτοδιαχείριση και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με την έμπρακτη αλληλεγγύη της κοινωνίας χτίζουν την ελπίδα ότι ένας καινούργιος κόσμος είναι εφικτός.

Την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου στις 19:00 στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων, (Γ. Ελιγιά 7) ο «μπαχτσές» προσκαλεί όλους και όλες, εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, ώστε να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε περαιτέρω για το εγχείρημα των εργαζομένων που ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, για μία κοινωνία στην οποία το κέρδος δεν θα είναι πάνω από τους ανθρώπους και τη φύση.

Θεωρούμε ότι το εγχείρημα των εργαζομένων στη ΒΙΟ.ΜΕ. μπορεί να αποτελέσει ένα ζωντανό παράδειγμα κοινωνικής επιβίωσης και σε επίπεδο Ηπείρου σε κάθε μορφή παραγωγής (αγροτική, βιοτεχνική, υπηρεσιών), ιδιαίτερα σήμερα που ο παραγωγικός ιστός της περιοχής διαλύεται και τα ντόπια αφεντικά με τους πολιτικούς τους προστάτες επιδιώκουν να συσσωρεύσουν ακόμη περισσότερο πλούτο στα χέρια τους.

Θα συζητηθούν ακόμη τρόποι έμπρακτης στήριξης του εγχειρήματος των εργαζομένων, ενώ θα προβληθεί και σχετικό βίντεο από τον αγώνα τους.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ο «μπαχτσές», πρωτοβουλία για τη δημιουργία κοινωνικού χώρου αλληλεγγύης και πολιτισμού στην πόλη των Ιωαννίνων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Παρατίθεται συνοπτικά το πρόγραμμα δράσεων που έχουν προγραμματίσει οι εργαζόμενοι:
– Κυριακή 10/2 στις 18.00 Πανελλαδική συνέλευση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στο cine Αλέξανδρος
– Δευτέρα 11/2 στις 17.00 Πορεία (Καμάρα), στις 20.00 Συναυλία στο Ιβανώφειο με τους Θ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Χαρούλη, Χαΐνηδες, είσοδος ενίσχυσης 5 €
– Τρίτη 12/2, Όλοι στο εργοστάσιο! Συγκεντρώσεις: 11.00 Καμάρα, 12.00 ΙΚΕΑ.

ΙΣΤΟΣ: http://biom-metal.blogspot.gr/

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply