Στο Νηπιαγωγείο Νέας Ζωής το πρώτο φωτοβολταϊκό σύστημα

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΦωτοβολταϊκό σύστημα και ενεργειακή αυτάρκεια απέκτησε το νέο συγκρότημα του Νηπιαγωγείο Νέας Ζωής όπου πλέον συστεγάζονται το 11ο, το 20ο και το 27ο Νηπιαγωγείο, τα οποίο μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2012 φιλοξενούνταν σε μισθωμένα κτίρια.

Η σύνδεση του φωτοβολταϊκού έγινε πριν λίγες ημέρες από το Δήμο Ιωαννιτών και την Πρωτοβάθμια Ενιαία Σχολική Επιτροπή. Έτσι το νέο νηπιαγωγείο θα καλύπτει τις ενεργειακές του ανάγκες από το φωτοβολταϊκό σύστημα καθώς θα παράγεται περίπου 7 kwh πράσινης ενέργειας.

Παράλληλα θα αποφεύγεται η εκπομπή περίπου επτά τόνων διοξειδίου του άνθρακα, όπως θα συνέβαινε αν η ενέργεια αυτή παραγόταν από συμβατικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι ευεργετικές συνέπειες, όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Ενιαίας Σχολικής Επιτροπής Βασίλης Τσαμπαλάς, ισοδυναμούν με αυτές που θα προέρχονταν από ένα πάρκο δέκα στρεμμάτων με 400 δέντρα.

Η πρώτη σύνδεση τόνισε, αποτελεί την αρχή προκειμένου να εγκατασταθούν κι άλλα φωτοβολταϊκά ή ανεμογεννήτριες στα σχολεία ώστε να χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο η πράσινη ενέργεια.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply