Στα… γρήγορα και Πιπεράτα -5-

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΑΝ, λένε, πολλοί βουλευτές του Κυβερνώντος Κόμματος χτες και έσυραν τα εξ αμάξης στον κ. Υπουργό επί των οικονομικών μας με αιτία το Πολυνομοσχέδιο που έρχεται για ψηφοφορία απόψε με τη μορφή τους… κατεπείγοντος!

Προσωπικά ΔΕΝ θέλω να χαρακτηρίσω τη χτεσινή «σύγκρουση» (;) στην Κοινοβουλευτική ομάδα Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με Υπουργούς της Κυβέρνησης, ούτε, βέβαια, την φοβερή «σύγκρουση» (;) των πράσινων Συνδικαλιστών – εργατοπατέρων με την Κυβέρνηση που φαίνεται να ευνοεί Εργοδοσία και ντόπιο και διεθνές Κεφάλαιο…

Εάν δεν έχω υποπέσει σε «πλάνη οικτρά» ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ ελέγχονται από Σοσιαλιστικές πλειοψηφίες (έτσι δεν είναι κ.κ. Παναγόπουλε και Παπασπύρου;) ενώ ο ΣΕΒ ελέγχεται από… εκπροσώπους της Φιλελεύθερης (και μερικούς της Νέο – Φιλελεύθερης) νοοτροπίας περί τα… Οικονομικά!

Θα ήθελα να πιστέψω ότι πολλοί από τους εκπροσώπους της μεγάλης παράταξης του ΠΑΣΟΚ δεν κοιμούνται ήρεμα από τη στιγμή που γνωστοποιήθηκαν (παρά τις επίμονες μέχρι προχτές διαβεβαιώσεις περί του αντιθέτου) τα σκληρά μέτρα λιτότητας ΚΑΙ για τον ιδιωτικό τομέα…

Να περιμένουμε συμπεριφορές τύπου Δημαρά, Οικονόμου, Σακοράφα απόψε στη Βουλή των Ελλήνων ή να εφησυχάσουμε με την γλυκιά ανάμνηση «ομοιόμορφων και ομοιόχρωμων» ψηφοδελτίων (ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΦΩΝΑΧΤΑ αλλά ΥΠΕΡ – ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ;)

Τώρα, εάν απόψε ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΘΕΙ το Πολυνομοσχέδιο η αυριανή ΑΠΕΡΓΙΑ τι νόημα έχει και τι εξυπηρετεί;

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply