ΣΟΚ στους πολίτες από τα νέα οικονομικά μέτρα

Γράφει ο paratiritis
Παγωμένοι κυριολεκτικά παρακολουθούν οι πολίτες τα νέα μέτρα που έρχονται στο φως της επικαιρότητας: Φαίνεται ότι ήδη καταργήθηκαν πλήρως τα δώρα (επιδόματα άδειας και Χριστουγέννων) στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, σε εν ενεργεία υπαλλήλους αλλά και συναξιούχους. Οι εκπρόσωποι των δανειστών [Δ.Ν.Τ. , Ε.Κ.Τ. και λοιποί … συγγενείς!] φαίνεται ότι έχουν σκληρύνει πολύ τη στάση τους έναντι της Ελλάδας και απαιτούν πλέον ανοιχτά την αύξηση του Φ.Π.Α. στο 25% !

Από την άλλη μεριά, η διεθνής κερδοσκοπία συνεχίζει το επικερδές παιχνίδι της, πάνω στην πλάτη όλων μας, και κυρίως πάνω στο μέλλον των παιδιών μας, διατηρώντας τα spreads (το επιτόκιο δανεισμού μας στην ουσία) σε δυσθεώρητα ύψη, που ξεπερνούν αυτή την ώρα το 6,5% επιπλέον των γερμανικών δεκαετών επιτοκίων ομολόγων. Το τελικό επιτόκιο δανεισμού της χώρας αυτή τη στιγμή ξεπερνά το 10% χειρότερα δηλαδή και από χώρες της Νοτίου Αμερικής ή της Αφρικής! Ενώ σε αντίστοιχες (μακροοικονομικά) χώρες της Ευρωζώνης, οι δανειστές ζητούν τελικά επιτόκια γύρω στό 4% [Ισπανία] ως 6% [Πορτογαλία] – δλδ. 100 – 200 μονάδες βάσης στα spreads.

Πλέον, είναι προφανές σε όλους, ότι οι δανειστές δεν ενδιαφέρονται διόλου για την Ελληνική Οικονομία ή το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων, παρά μόνο για το πως θα εξασφαλίσουν την είσπραξη των απαιτήσεων τους, ακόμα και αν πεθάνουν όλοι οι Έλληνες από την πείνα! Αρκεί εκείνοι να μη χάσουν τα κεφάλαια τους.

Αυτό βέβαια είναι η καλύτερη απάντηση σε όλους εκείνους που υποστήριζαν με θέρμη την προσφυγή στο Δ.Ν.Τ. , θεωρώντας ότι οι ξένοι θα μας «βάλουν σε τάξη». Το μόνο που θα βάλουν σε τάξη αγαπητοί μου αναγνώστες, είναι η είσπραξη των τοκομεριδίων τους!

Οι πολίτες αμήχανοι και συνάμα προβληματισμένοι (ιδιαίτερα ορισμένοι πρώην προνομιούχοι), παρακολουθούν την κυβέρνηση της χώρας να κάνει κάθε μέρα και πιο πίσω σε αυτά που υποσχόταν… Από το «Λεφτά υπάρχουν» στο «Δεν υπάρχει …σάλιο» … και εκείνοι με τη σειρά τους αναρωτιούνται «ναι, αλλά ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ;;;»

Θα μας απαντήσει κανείς άραγε;

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply