Σκουληκαριά Άρτας: Φεστιβάλ Ελεύθερης Μουσικής σκέψης

Για δεύτερη χρονιά φέτος οργανώνεται το Φεστιβάλ στη Σκουληκαριά με μια διαφορετική αντίληψη για τον πολιτισμό και τη διασκέδαση. Την οργάνωση έχει αναλάβει ο Σύλλογος των απανταχού Γιαννιωτισίων Άρτας ”Ο Έλατος”. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

– 1η Ημέρα, Παρασκευή 12 Aυγούστου ώρα 21.30 το βράδυ: Οι περίφημοι ”ΛΑΛΗΤΑΔΕΣ” σε μια καταπληκτική παρουσίαση της Ηπειρώτικης μουσικής και όχι μόνο.
– 2η Ημέρα, Σάββατο 13 Αυγούστου ώρα 21.30 το βράδυ: Νίκου Παπακώστα ”ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΤΟΞΟ”. Ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι από τον Πόντο, στην Πόλη, την Σμύρνη, το Αιγαίο μέχρι και την Ήπειρο. Με την Νάντια Καραγιάννη, τον Μάνο Κουτσαγγελίδη, τον Νίκο Καραγιάννη και την Ορχήστρα Canto Mediterraneo.
– 3η Ημέρα, Κυριακή 14 Αυγούστου, ώρα 21.30 το βράδυ: Το φεστιβάλ αποκτά διεθνή χαρακτήρα. 120 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια παρουσιάζουν μια απίστευτη παράσταση πολυφωνικού, πεντατονικού και χορωδιακού τραγουδιού μεταφέροντας την παράσταση του Θεάτρου Δώρα Στράτου στη Σκουληκαριά.

Τα σχήματα που θα πάρουν μέρος είναι τα εξής:
1.- Πολυφωνικό Σχήμα Ηπείρου του Βαγγέλη Κώτσου.
2.- Πολυφωνικό Σχήμα Πεντάτονο.
3.- Πολυφωνικό Σχήμα Πανηπειρωτικού Συλλόγου Πατρών.
4.- Χορωδία Αγνάντων.
5.- Από τη Βουλγαρία το σχήμα Bulgarian Voces Rodina.
6.- Από τη Γεωργία το σχήμα του Γεωργιανού Ινστιτούτου.
7.- Kαι τέλος η περίφημη Αρτινή παρέα, με τραγούδια από τον μεσοπόλεμο μέχρι σήμερα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συναυλία που έγινε ποτέ στα μέρη της ορεινής Άρτας και δεν θα έχει προκαθορισμένη χρονική διάρκεια. ‘Οσο πάει!!!!

Υπάρχει χώρος οργανωμένος για ελεύθερο κάμπιγκ και μπορεί ο καθένας, να πάει, να μείνει εκεί και να κατασκηνώσει όσες μέρες θέλει.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply