ΣΒΕΚΗ: Προειδοποιητική κατάληψη του ΙΚΑ

Σε προειδοποιητική κατάληψη του κεντρικού κτιρίου του ΙΚΑ στα Ιωάννινα, προχώρησαν οι απολυμένοι της ΣΒΕΚΗ την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αγανάκτηση τους μετά την απόφαση του Ιδρύματος να προχωρήσει, δύο μέρες πριν λήξει η προθεσμία και πληρωθούν μάλιστα, σε ανακοπή για να μην εκτελεστεί ως είχε συνταχθεί ο πίνακας κατάταξης, βάση του οποίου θα εισέπρατταν τα δεδουλευμένα τους.

Οι πρώην εργαζόμενοι στη ΣΒΕΚΗ ζητούν από την διοίκηση του ΙΚΑ να άρει την ανακοπή και προειδοποιούν πως αν δεν γίνει αυτό από σήμερα κιόλας θα προχωρήσουν σε κατάληψη του κτιρίου μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους. Ο νομικός εκπρόσωπος των 43 απολυμένων, Ηλίας Πολύμερος, σημείωσε πως ενέργεια αυτή του ΙΚΑ δεν έχει κανένα νομικό έρεισμα και πως η απόσυρση της αίτησης ανακοπής είναι πολιτική.

«Η ανακοπή δεν έχει καμία βάση νομικά γιατί και ασκήθηκε πιεστικά χωρίς νόημα», είπε ο κ. Πολύμερος ζητώντας από το ΙΚΑ να παραιτηθεί. «Νομικά δεν πρέπει να το ψάχνουμε το θέμα, γιατί η νομική υπηρεσία θα πει πως έκανε τη δουλειά της. Η διοίκηση του Ιδρύματος πρέπει να πάρει απόφαση και να παραιτηθεί γιατί είναι απαράδεκτο κοινωνικά να ζητά να μοιραστεί τα χρήματα των εργαζομένων», σημείωσε.

Συνεχίζουν μέχρι να δικαιωθούν. Από την πλευρά του ο Μιχάλης Καρανίκας, ένας εκ των 43 απολυμένων, τόνισε πως ο αγώνας των συναδέλφων του θα συνεχιστεί μέχρι να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους, προειδοποιώντας πως από σήμερα κιόλας θα προχωρήσουν σε κατάληψη του ΙΚΑ στα Γιάννενα.

«Δεν θέλουμε να στρέψουμε τον κόσμο εναντίον μας και ζητούμε προκαταβολικά συγγνώμη για την ταλαιπωρία, αλλά δεν γίνεται αλλιώς. ΑΝ δεν υπάρξει αποτέλεσμα μέχρι σήμερα το βράδυ από αύριο 11/11/2011 στις 7 το πρωί θα κλείσουμε το ΙΚΑ», υπογράμμισε.

Στήριξη από το ΕΚΙ:

Μαζί με τους 43 απολυμένους βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Νίκος Φασούλης, για να εκφράσει τη στήριξη του στον αγώνα τους.Έτσι και αφού χαρακτήρισε απαράδεκτη συμπεριφορά ενός ανάλγητου κράτους την κίνηση της διοίκησης του ΙΚΑ, τόνισε πως το ΕΚΙ θα στηρίξει τους αγώνες των πρώην εργαζομένων όποια μορφή κι αν έχουν αυτοί.

«Δεν είναι δυνατόν μια δημόσια υπηρεσία να μπλοκάρει τα λεφτά που δικαιούνται και την καλούμε έστω και την τελευταία στιγμή να πάρει πίσω την απόφαση αυτή», υπογράμμισε. Παράλληλα έκανε γνωστό πως θα επιδιώξει συνάντηση με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο ώστε μαζί με αντιπροσωπεία των απολυμένων και της ΓΣΕΕ να του ζητήσουν να ανακαλέσει την απόφαση, ενώ τέλος αναφορικά με το εργασιακό τους μέλλον στη ΣΒΕΚΗ, υπό τη νέα διοίκηση, ο κ. Φασούλης σημείωσε ότι θα επιδιωχτεί συνάντηση για την επαναπρόσληψη τους.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply