Π.Ε. Ιωαννίνων: Πίστα εξέτασης υποψηφίων οδηγών

Στην πίστα θα συνεχιστεί η πρακτική εξέταση των υποψήφιων οδηγών στην Π.Ε. Ιωαννίνων:

Την ανάκληση της απόφασης του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, με την οποία επιβάλλεται η χρήση των υπαρχουσών πιστών εξέτασης υποψήφιων οδηγών, (και έως ότου δημιουργηθούν αντίστοιχες σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Ελλάδος), μόνο για εκπαιδευτικούς λόγους, έχει ζητήσει προφορικά και εγγράφως ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Ήδη από την Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου έχει δοθεί διαβεβαίωση ότι εντός των ημερών πρόκειται να υπάρξει διορθωτική απόφαση και ως εκ τούτου θα συνεχιστούν κανονικά οι εξετάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, στην οποία λειτουργεί μια από τις δύο πιλοτικές πίστες που έχουν κατασκευαστεί (με κοινοτική χρηματοδότηση) στην Ελλάδα.

Τα αποτελέσματα από την μέχρι σήμερα λειτουργία της πίστας είναι ιδιαίτερα θετικά για εξεταστές και υποψήφιους οδηγούς, ενώ έχουν εκλείψει και τα κυκλοφοριακά προβλήματα που προκαλούνταν στις περιοχές του οικιστικού ιστού της πόλης των Ιωαννίνων, όπου γινόταν η πρακτική εξέταση των οδηγών.

Επισημαίνεται ότι το Προεδρικό Διάταγμα 51/2012, σε υλοποίηση του οποίου εκδόθηκε η προαναφερθείσα Απόφαση του Υπουργείου, προβλέπει ως τόπο εξέτασης των υποψηφίων οδηγών τις πίστες.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply