Πρέβεζα: Νομαρχιακή συνέλευση «ΑΥ.ΡΙ.Ο.»

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου, το απόγευμα η νομαρχιακή συνέλευση Πρέβεζας της Περιφερειακής Παράταξης «ΑΥ.ΡΙ.Ο. για την Ήπειρο». Στη συνέλευση, στην οποία πήρε μέρος και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της παράταξης Γιάννης Παπαδημητρίου, εκλέχθηκαν τρία μέλη, που θα αποτελούν τη Νομαρχιακή Γραμματεία Πρέβεζας της παράταξης και ταυτόχρονα θα συμμετέχουν στην Πανηπειρωτική Γραμματεία της. Πρόκειται για τους Δημήτρη Αλμπάντη, Λάκη Μπέλλη και Ηλία Χάϊδα.

Η συνέλευση εξέφρασε τη στήριξη της στα αιτήματα για τη συνέχιση της λειτουργίας υπηρεσιών σε αγροτικά κέντρα του νομού. Πρόκειται για το σταθμό παραλαβής και πρόψυξης γάλακτος της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη» στο Καστρί Φαναρίου, που συνδέεται με το γενικότερο αγώνα για τη Δωδώνη, και για την Κτηνιατρική Υπηρεσία στο Θεσπρωτικό. Ειδικά για την τελευταία περίπτωση, αντιπροσωπεία της παράταξης πήρε μέρος στη συγκέντρωση που διοργάνωσε το προηγούμενο Σάββατο στο Θεσπρωτικό η Επιτροπή Αγώνα, που έχει συσταθεί. Στο χαιρετισμό του ο Ηλίας Χάϊδας επεσήμανε ότι η κατάργηση του κτηνιατρείου εντάσσεται στη γενικότερη επίθεση στις κοινωνικές παροχές, που προβλέπει το Μνημόνιο και υλοποιεί η Κυβέρνηση, και στην αποδυνάμωση κρίσιμων αποκεντρωμένων υπηρεσιών, τις οποίες επιδιώκει να μεταφέρει σ’ ένα υδροκέφαλο κέντρο.

Η συνέλευση υιοθέτησε τις προτάσεις που κατέθεσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου για την αναβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, τη διευκόλυνση του κοινωνικού ελέγχου και τη, μερική τουλάχιστον, αντιμετώπιση του δημοκρατικού ελλείμματος και του συγκεντρωτισμού του Καλλικράτη.

Παράλληλα, η συνέλευση επισημαίνει την υποβάθμιση, στην οποία οδηγούν το Περιφερειακό Συμβούλιο τόσο ο αραιός ρυθμός των συνεδριάσεων και η συσσώρευση στην ημερήσια διάταξη θεμάτων, που θα χρειαζόταν μια συνεδρίαση το καθένα, όσο και η καθυστέρηση στη σύνταξη και διανομή των εισηγήσεων, με αποτέλεσμα την ελλιπή προετοιμασία των περιφερειακών συμβούλων. Το ΑΥ.ΡΙ.Ο. καλεί τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply