Πρέβεζα: Καθαρισμός Κυανής Ακτής

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Αυγούστου το πρωί ο καθαρισμός της παραλίας της Κυανής Ακτής με πρωτοβουλία των κολυμβητικών σωματείων της πόλης της Πρέβεζας και με τη συμμετοχή πολλών μικρών και μεγάλων κολυμβητών.

Ήταν μια ωραία πρωτοβουλία που πέρα από το αποτέλεσμα στον τομέα της καθαριότητας, είχε κι ένα συμβολικό χαρακτήρα και στέλνει το μήνυμα πως οι καθαρές ακτές είναι υπόθεση όλων.

Όπως ανέφερε ο προπονητής του Ερμή Πρέβεζας κ. Τσάγγης Αναστάσιος: «τη μάχη της καθαριότητας πρέπει να την δώσουμε στη ρίζα του κακού, να πολεμήσουμε την ανευθυνότητα και την επιπολαιότητα μας να εγκαταλείπουμε στην παραλία μπουκάλια πλαστικά, άδεια πακέτα τσιγάρων, κουτάκια από αναψυκτικά και χίλια δυο άλλα απορρίματα. Αυτό είναι θέμα παιδείας και από κει πρέπει να ξεκινήσουμε.»

«Στόχος μας είναι να αποβάλλουμε κακές νοοτροπίες και συμπεριφορές, να καθαρίσουμε τις ακτές μας, και γενικότερα να διατηρούμε την πόλης μας καθαρή αποδεικνύοντας έμπρακτα πως αγαπάμε τον τόπο μας. Η καθαριότητα είναι υπόθεση και αποτέλεσμα προσπάθειας και συνεργασίας δήμου και πολιτών» ανέφερε η προπονήτρια του Ποσειδώνα Πρέβεζας κα Λύρου Ιουλία

Από την πλευρά του ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Πρέβεζας κ. Κατσανάκης Απόστολος επεσήμανε ότι η δράση αυτή, επιδιώκει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες, και ιδιαίτερα τους νέους, να αποκτήσουν περιβαλλοντική συνείδηση και να φροντίζουν περισσότερο το περιβάλλον. Είναι θέμα σεβασμού, αξιοπρέπειας και ευθύνης προς τα παιδιά μας.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply