Πρέβεζα: Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2012

Η 21η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής. Είναι μία ημέρα γιορτής, για όσους αγαπούν τη μουσική και για όσους την υπηρετούν. Από 19 έως 23 Ιουνίου και για 13η χρονιά, το μεγαλύτερο πολιτιστικό πάρτι, που πραγματοποιείται παράλληλα σε εκατοντάδες πόλης της Ευρώπης, επιστρέφει και ετοιμάζεται να μας βγάλει όλους στους δρόμους. Περισσότεροι από 800.000 ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικοί θα κατακλύσουν πλατείες, δρόμους, σταθμούς, πάρκα και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη.

Στην Ελλάδα φέτος συμμετέχουν στη μεγάλη αυτή γιορτή 35 πόλεις με κεντρικό σύνθημα «Η Μουσική, το Ελιξίριο της Ζωής». Στην “Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής” συμμετέχει ασφαλώς η Αθήνα αλλά και η Θεσσαλονίκη, Αγρίνιο, Αρχαία Ολυμπία, Βόλος, Διδυμότειχο, Ηράκλειο Κρήτης, Καβάλα, Κέρκυρα, Φιλιππιάδα, Ρόδος κ.α. Η Πρέβεζα παίρνει μέρος για 5η συνεχόμενη χρονιά με ένα τετραήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων με ελεύθερη είσοδο, στο οποίο συμμετέχουν τα νέα παιδιά της πόλης, νέοι άνθρωποι που αγαπούν τη μουσική.

Το πρόγραμμα της Πρέβεζας αναλυτικά:
– Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012: Οι μαθητές του μπουζουκιού του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας στη Θεοφάνειο αίθουσα, ώρα 7:30 μ.μ.
– Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012: Μουσικοχορευτική παράσταση της σχολής χορού “Αυλαίας” στη Θεοφάνειο αίθουσα, ώρα 9:00 μ.μ.
– Σάββατο 23 Ιουνίου 2012: Οι μαθητές της κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Πρέβεζας στη Θεοφάνειο αίθουσα, ώρα 7:30 μ.μ.
– Συναυλία στην παραλία της Πρέβεζας, μπροστά από τα Δικαστήρια, ώρα 9:00 μ.μ.: Βιλελμίνη Κατσή, Σ. Ντούσιας, Δ. Μπατζανόπουλος, Σύνολο σύγχρονης μουσικής του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας, Faded Sun, Midnight Crash, ΑΚΡΑΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ
– Κυριακή 24 Ιουνίου 2012: Λιλιπούπολη από το Μουσικό Σχολείο Πρέβεζας στη Θεοφάνειο αίθουσα, ώρα 9:00 μ.μ.

Είστε όλοι καλεσμένοι στις εκδηλώσεις της 13ης Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής στην Πρέβεζα!

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply