Πρέβεζα: Επισκέψεις Γ. Νίτσα

Την Παρασκευή 29/10 το πρωί ο Υποψήφιος Δήμαρχος  Γιώργος Νίτσας με  τους συνεργάτες του κ. κ. Κων/νο Ακρίβο, Κυριάκο Κοτσίνη και Στρατή Κυπριωτέλη επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Πρέβεζας. Στον χώρο των εξωτερικών ιατρείων συνομίλησαν με το προσωπικό και ακολούθως, στα γραφεία της διοίκησης, συνομίλησαν επί μακρόν με το διοικητή κ. Δ.Τσούτση, ο οποίος τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο τόσο σε επίπεδο υποδομών όσο και σε ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού. Έγινε συζήτηση για την πιθανότητα ίδρυσης του νέου Νοσοκομείου στο Μύτικα και συμφώνησαν ότι αυτό θα αποτελέσει μία ουσιαστική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας στο Ν.Πρέβεζας. Στη συνέχεια συζήτησαν για τα προβλήματα των Αγροτικών Ιατρείων, όπου παρατηρείται συχνά το φαινόμενο της έλλειψης επισκεπτών ιατρών, με αποτέλεσμα

οι ηλικιωμένοι που προσέρχονται σε αυτό, να αντιμετωπίζουν προβλήματα συνταγογράφησης και νοσηλείας. Έγινε και από τις δύο πλευρές αποδεκτό, ότι πρέπει οπωσδήποτε να ενισχυθούν τα κατά τόπους ιατρεία, όπως το πολυιατρείο του Λούρου, ούτως ώστε να μην εξαναγκάζονται οι ασθενείς να διανύουν πολλά χιλιόμετρα για τη νοσηλεία ή τη συνταγογράφησή τους. Τέλος, ο διοικητής συνεχάρει τον κ.Γιώργο Νίτσα για τη δημιουργία του συνδυασμού του ο οποίος αποτελείται από νέους και άφθαρτους πολιτικά ανθρώπους με όραμα και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην εκλογική αναμέτρηση.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ Ι.Γ.Μ.Ε

Μετά το νοσοκομείο, επισκέφθηκαν το ΙΓΜΕ όπου συνομίλησαν με εργαζόμενους για την πορεία των ερευνών και τα προβλήματα  του Ινστιτούτου. Ο κ.Νίτσας δήλωσε ότι είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη στην περιοχή μας, να ενισχύονται δομές, όπως το ΙΓΜΕ, τόσο με τη στελέχωσή τους με νέους επιστήμονες, όσο και με την ενίσχυση της χρηματοδότησής τους. Διότι ο τομέας της έρευνας είναι εκείνος ο οποίος μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη του τόπου και εκεί πρωτίστως οφείλουμε να επενδύσουμε.

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply