Πρέβεζα: Εκδηλώσεις για την 99η επέτειο απελευθέρωσης

Με αφορμή τον εορτασμό των 99 χρόνων απελευθέρωσης της πόλης της Πρέβεζας ο δήμαρχος, κ. Χ. Μπαΐλης, διοργανώνει εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο αυτή. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

– Πέμπτη 20 Οκτωβρίου: Θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνο Δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο Πεσόντων στη Νικόπολη της Πρέβεζας.
– Παρασκευή 21 Οκτωβρίου: Στις 11.00 το πρωί θα τελεστεί πανηγυρική δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και στη συνέχεια θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης. Στις 19.30 θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση τιμής για την 99η Επέτειο Απελευθέρωσης της Πρέβεζας στο Πολιτιστικό Κέντρο Πρέβεζας (αίθουσα Νικόλαος Κονεμένος). Η εκδήλωση περιλαμβάνει: Χαιρετισμό από τον Δήμαρχο Πρέβεζας Χρήστο Μπαΐλη, ομιλία από τον Ευάγγελο Αυδίκο, Καθηγητή Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τίτλο: «Η απελευθέρωση της Πρέβεζας 1912: Το παρελθόν στο μέλλον της Πρέβεζας» και παρουσίαση χορών της Ηπείρου από το χορευτικό τμήμα εφήβων του Δήμου Πρέβεζας.
– Κυριακή 23 Οκτωβρίου: Τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων. Θα τελεστεί το Μνημόσυνο των Δωρητών στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους στην πόλη της Πρέβεζας.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply