Πρέβεζα: Διακήρυξη παράταξης Γ. Νίτσα

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Γ. Νίτσας ανακοίνωσε τις θέσεις της παράταξης του για το Δήμο Πρέβεζας:

«« Πολίτες της Νέας Πρέβεζας,
Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς, σε όλους μαζί αλλά και στον καθένα ξεχωριστά. Σε γυναίκες και άνδρες. Στους ανθρώπους κάθε ηλικίας και τάξης και ιδιαίτερα στη νέα γενιά. Σε όλους όσοι κατοικούν στον τόπο μας, σε όλους όσοι εργάζονται στην περιοχή μας. Σε όλους όσοι βρίσκονται έξω από τα γεωγραφικά όρια του Δήμου μας αλλά  που πραγματικά νοιάζονται για τον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν. Σε όσους κατάγονται από εδώ ή κατέφθασαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας  για να ζήσουν εδώ. Απευθύνομαι ακόμη σε όσους φιλοξενούνται στον τόπο μας  ή είναι περαστικοί από αυτόν. Σε όσους ήρθαν από μακριά για να βρουν την τύχη τους κοντά μας. Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους ανθρώπους της Πρέβεζας γιατί η περιοχή που ζούμε και αναπνέουμε έχει μεγάλη αξία. Η Πρέβεζα δεν είναι απλώς μια χωροταξική οντότητα, ούτε κλείνεται σε γεωγραφικά όρια.

Είναι η πόλη που γεννήθηκε μέσα από την ιστορική Αρχαία Νικόπολη, που την κατοικούσαν, τους πρώτους μ.Χ. αιώνες, 300.000 άνθρωποι. Είναι η πόλη, που με τα διαμερίσματά της, έχει  την προοπτική να γίνει πάλι το κέντρο της Δυτικής Ελλάδας. Ενστερνίζομαι τα οράματα όλων των συνδυασμών που έδωσαν μάχες στην Πρέβεζα για ένα καλύτερο αύριο. Πιστεύω ότι ο κάθε συνδυασμός έβαλε την δική του σφραγίδα και αυτό φαίνεται στο πέρασμα των χρόνων, τους ευχαριστούμε και να είναι σίγουροι ότι δεν τους ξεχνάμε. Τους θέλουμε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια με όποιο τρόπο κρίνουν αυτοί ότι μπορούν να μας βοηθήσουν. Θέλουμε μαζί μας και όσους, έστω και εάν δεν στρατεύτηκαν τα προηγούμενα χρόνια με κανένα συνδυασμό, αλλά οραματίζονται μια άλλη Πρέβεζα, ένα νέο δήμο ζωντανό και ανθρώπινο με ποιότητα ζωής για όλους.

Στόχος και όραμά μας η ζωντανή ανανέωση και οι αλλαγές που θα φέρουν την Πρέβεζα στη θέση που πραγματικά της αξίζει! Να γίνει η Πρέβεζα μια πραγματική πολιτεία του ανθρώπου και του κόσμου. Να γίνει ένας τόπος που αξίζει να ζεις! Να γίνει μια περιοχή  που σέβεται τον άνθρωπο και την ζωή του! Ένας δήμος που δίνει στον άνθρωπο λόγο, έλεγχο και τη δυνατότητα να αποφασίζει για την ζωή του και την καθημερινότητα του.

Πρεβεζάνα, Πρεβεζάνε: Απευθύνω σήμερα προσωπική πρόσκληση, Απευθύνομαι σε εσένα και σε καλώ να σταθείς δίπλα μας. Να ξεκινήσεις μαζί μας την προσπάθεια που θα αλλάξει την ζωή σου στον τόπο που ζεις. Να συμπορευτούμε για την αλλαγή και την ανανέωση που θα δώσει ελπίδα στα όνειρά μας. Θέλουμε μαζί σου να δημιουργήσουμε μια Πρέβεζα έτσι όπως την ονειρευόμαστε, στην θέση που της αξίζει. Για να γίνει η Πρέβεζα κέντρο της Δυτικής Ελλάδας πρέπει από «πέρασμα» (preveza: πέρασμα) να γίνει «σταθμός» και πάνω από όλα να δείξει αυτοσεβασμό στην ιστορία  και στον πολιτισμό της. Να συνδεθεί και να συγχρονιστεί με τις ραγδαίες αλλαγές και εξελίξεις, τις καινοτομίες που μας παρέχει η κοινωνία της γνώσης. Να συνταιριάξει την αισθητική, την τουριστική , την πολιτισμική ανάπτυξη  με την ζωντανή και δημιουργική παρουσία του ανθρώπινου δυναμικού της, που είναι η πιο σημαντική περιουσία της. Να γίνει κέντρο δημιουργίας και ποιότητας παντού.

Η Πρέβεζα οφείλει και πρέπει να γίνει ταυτόσημη με το πνεύμα και τα γράμματα, με τον πολιτισμό και την τέχνη, με την οικολογική και την περιβαλλοντική ανασυγκρότηση, με την δίκαιη και αλληλέγγυα κοινωνία. Μια κοινωνία στην οποία ο κάθε πολίτης έχει δυνατότητες και επιλογές στους δρόμους της ατομικής και συλλογικής ευημερίας. Βρισκόμαστε εδώ σήμερα γιατί πιστεύουμε ότι είναι καθήκον να δώσουμε ξανά νόημα και περιεχόμενο στη ζωές μας, χώρο σε σταθερές και διαχρονικές αξίες. Είμαστε εδώ γιατί πρέπει να συνδέσουμε την πραγματική ευημερία με την καθημερινότητα του πολίτη. Καλούμαστε να συνδέσουμε -και θα το κάνουμε- την καθημερινότητα, που κατάντησε πηγή ανασφάλειας, με την κοινωνία των ίσων δυνατοτήτων και των αξιοκρατικών επιλογών. Δεσμευόμαστε να συνδέσουμε τα δημοτικά διαμερίσματα, τους οικισμούς και τις γειτονιές ως οργανικά τμήματα της ΝΕΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ, της νέας πολιτειακής οντότητας που γεννάται. Σήμερα ενώπιον όλων των Πρεβεζάνων, καταθέτουμε την πρότασή μας για το νέο Δήμο, για την Πρέβεζα, με το συνδυασμό ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ σε πρώτη γραμμή και ζητάμε την δική σας ενεργή συμμετοχή.

Οι Πολίτες απαιτούν δέσμευση για αλλαγή. Απαιτούν -γιατί ήρθε η ώρα- να αντικατασταθούν τα έργα βιτρίνας με έργα ουσίας. Απαιτούν δεσμεύσεις για ανάπτυξη και αναβάθμιση, γιατί πίσω  από την βιτρίνα υπάρχει και ζει η δική μας Πρέβεζα. Η Πρέβεζα που είναι οι άνθρωποι και οι γειτονιές της. Η Πρέβεζα που είναι οι γειτονιές των ανθρώπων της. Φιλοδοξία μου, φιλοδοξία μας είναι, με σχέδιο και πρόγραμμα, βήμα-βήμα,  να αναμορφώσουμε την γειτονιά, να δώσουμε ξανά ζωή και ταυτότητα στους οικισμούς και τα δημοτικά διαμερίσματα. Να δώσουμε φως  στις σκοτεινές γωνιές της πόλης. Να φέρουμε το χαμόγελο της προοπτικής στις νέες και τους νέους και να  εγγυηθούμε ένα ασφαλές μέλλον στο παιδί, την οικογένεια και την τρίτη ηλικία. Έχουμε μπροστά μας ανηφορικό δρόμο και τον βαδίζουμε μαζί σας. Μαζί με κάθε πολίτη του τόπου μας.

Με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Η περιοχή αξίζει. Για μένα και για εμάς η Πρέβεζα είναι σκοπός ζωής.  Όπλο μας είναι οι ιδέες μας, η εμπειρία, η διαδρομή μας, το πάθος μας και  η διαχρονική διάθεση για προσφορά. Δύναμή μας οι πολίτες που με την εμπιστοσύνη τους, μας δίνουν κουράγιο και έμπνευση, για να προχωρήσουμε από κοινού στην Πρέβεζα της ζωντανής ανανέωσης και της αλλαγής. Σημαία μας είναι η αλλαγή της ζωής, η ανανέωση στην πρωτεύουσα  του νομού μας για να γίνει η Πρέβεζα ιδανικός τόπος να ζεις σε αυτήν. Από σήμερα ο Πρεβεζάνος και η Πρεβεζάνα γνωρίζει ότι μαζί μας μπορεί να αλλάξει την Πρέβεζα μας. Ότι μπορεί να δώσει ζωή στην πόλη του και ζωή στην ζωή του! Από σήμερα, φίλες και φίλοι, όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την Πρέβεζα δικό μας τόπο. Στην Πρέβεζα της αλλαγής και της ανανέωσης χωράμε όλοι, δεν περισσεύει κανείς γιατί απλούστατα η Πρέβεζα μας χρειάζεται όλους.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ. »»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply