Περιφέρεια Ηπείρου για Αναπτυξιακή Ημερίδα

Με τη σημερινή της ανακοίνωση για την Αναπτυξιακή Ημερίδα που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου – πριν μάλιστα ολοκληρωθούν οι πρώτες εισηγήσεις – η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» προσδιόρισε το επίπεδο του πολιτικού της λόγου και τη σύγχυση που την διακατέχει για κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνεται: Από τη μία χαρακτηρίζει σημαντική προσφορά γνώσεων τη σημερινή Ημερίδα και από την άλλη επικρίνει την Περιφερειακή Αρχή για την πραγματοποίησή της.

Στην πραγματικότητα προσπαθεί να κρύψει αυτό που πραγματικά επιθυμεί: Την ενδιαφέρει ο τύπος, οι εκθέσεις ιδεών και όχι η ουσία. Την ενδιαφέρει η Αντιπολίτευση και όχι η σε βάθος επεξεργασία θέσεων και προτάσεων, η κατάθεση καινοτόμων ιδεών.

Προβάλλει δήθεν τη συλλογικότητα, αλλά «καταγγέλλει» κάθε προσπάθεια διαβούλευσης με τους φορείς,  αυτοπροσδιοριζόμενη ως μέντορας προγραμματικού λόγου ανάπτυξης της περιοχής και κατόχου του «αλάθητου».

Είναι γνωστή η τακτική όσων φοβούνται την αλήθεια, όσων θέλουν να κρύψουν κάτι από το παρελθόν τους:  Ότι δεν το ελέγχουμε το απορρίπτουμε, ότι ο επικεφαλής μας ψηφίζει στη Βουλή, το αποδοκιμάζουμε ως αυτοδιοικητικοί στην Ήπειρο.

Θυμίζουμε στην Μείζονα Αντιπολίτευση ότι ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» είναι εκείνος που προβλέπει πότε πρέπει να έχει συνταχθεί το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.

Θα περιμέναμε από την παράταξη του κ. Αργύρη, περισσότερο σεβασμό στους επιστήμονες και σε όλους αυτούς, που συμμετέχουν στην Ημερίδα, μην προτρέχοντας να προβεί σε ανακοίνωση και μάλιστα αυτού του επιπέδου, πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις των εισηγητών και ομιλητών που κατά γενική ομολογία, είναι από τα σημαντικότερες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα στην Ήπειρο. Οι εισηγήσεις δεν έχουν σχέση με την «ξύλινη γλώσσα» την οποία βαρέθηκαν οι πολίτες. Δίνονται ερεθίσματα για να ξεφύγουμε από τη σημερινή κρίση την οποία αντιμετωπίζει η χώρα μας, για πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν και τις οποίες δεν μπόρεσε να καταλάβει στην πολυετή παρουσία του στην κεντρική πολιτική σκηνή ο κ. Αργύρης, αλλά ούτε και πρόκειται να αντιληφθεί στη θητεία του στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Στην Ημερίδα υπήρχε όλη η δυνατότητα να υπάρξει εισηγητής από την παράταξή του. Αδιαφόρησε.

Από την Ημερίδα που η ίδια η παράταξη «ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», συμπεραίνει ότι θα «εμπλουτίσει τις γνώσεις της» απουσιάζει ο επικεφαλής της κ. Αργύρης. Μήπως άραγε- για να χρησιμοποιήσουμε τη δική της έκφραση – παίζει «κρυφτό»; και με ποιόν;

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply