Περιφέρεια Ηπείρου: Απογραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων και σε περιφερειακά αγροτικά κτηνιατρεία

Περιφέρεια ΗπείρουΣε εξέλιξη είναι η ηλεκτρονική απογραφή των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων στις Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου.

Προκειμένου να εξυπηρετηθούν κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι κτηνοτρόφοι των απομακρυσμένων περιοχών, η Περιφέρεια, καθόρισε και οργάνωσε τη διενέργεια απογραφής, εκτός των Τμημάτων Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων και σε λειτουργούντα περιφερειακά αγροτικά κτηνιατρεία.

Συγκεκριμένα:
– στην Π.Ε. Ιωαννίνων, απογραφή θα γίνεται στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Μετσόβου, Κόνιτσας και Παρακαλάμου.
– Στην Π.Ε. Θεσπρωτίας στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Παραμυθιάς και Φιλιατών.
– Στην Π.Ε. Πρέβεζας στα Αγροτικά Κτηνιατρεία Φιλιππιάδας, Καναλλακίου και Θεσπρωτικού.

Επισημαίνεται ότι η απογραφή γίνεται απευθείας στις υπηρεσίες κτηνιατρικής, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των κτηνοτρόφων.

Καταληκτική ημερομηνία για την απογραφή είναι η 15η Δεκεμβρίου. Προκειμένου να αποφευχθεί ταλαιπωρία και συνωστισμός τις τελευταίες ημέρες, συνιστάται στους κτηνοτρόφους να προσέλθουν νωρίτερα στις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

Τέλος, οι κτηνοτρόφοι πρέπει να γνωρίζουν ότι η ηλεκτρονική απογραφή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την καταβολή των μελλοντικών επιδοτήσεων, καθώς τα στοιχεία αυτής θα λαμβάνει υπόψη ο ΟΠΕΚΕΠΕ για τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ως εκ τούτου, όσοι δεν απογραφούν θα απολέσουν τα δικαιώματα τους.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply