Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση

Συνάντηση Περιφερειάρχη με Υφ. Περιφερειακής Ανάπτυξης:

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Θ. Μωραΐτη είχε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν το ΕΣΠΑ.

Στη συνάντηση παραβρισκόταν επίσης υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου και η προϊσταμένη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Ηπείρου κ. Ελ. Ρόκου.

Ο Περιφερειάρχης, ενημέρωσε τον Υφυπουργό για τα προβλήματα που εντοπίζονται στο Π.Ε.Π. που αφορά την Ήπειρο, τις μηδενικές απορροφήσεις που παρουσιάζουν τα τομεακά προγράμματα, καθώς και τον κίνδυνο που υπάρχει για μείωση των διαθέσιμων κονδυλίων του Π.Ε.Π. Ηπείρου, από τη μείωση της Εθνικής συμμετοχής στο 15%, το οποίο μεταφράζεται σε 50 περίπου εκατομμύρια ευρώ. Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα αυτό, ζητώντας να προωθηθούν, προς ένταξη, ώριμα έργα. Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε επίσης τον Υφυπουργό και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, ότι η Περιφέρεια Ηπείρου έχει ήδη ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκέντρωσης προτάσεων για ώριμα έργα από όλους τους φορείς της Ηπείρου, λαμβάνοντας μάλιστα, πριν από ένα και πλέον μήνα, σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, διαδικασία που τώρα ο Υφυπουργός, ανακοίνωσε ότι, ετοιμάζεται να ζητήσει να πράξουν και οι άλλες περιφέρειες.

Την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Δ.Κ. Ανατολής» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης:

Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντάχθηκε στον Άξονα Προτεραιότητας «06 – Αειφόρος Ανάπτυξη και ποιότητα ζωής Ηπείρου» του Ε.Π. «Θεσσαλία – Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος» η πράξη: «Ολοκληρωμένη αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Δ. Κ. Ανατολής».

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Ιωαννιτών. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 1.550.000 ευρώ και η χρονική διάρκεια υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου είναι 51,29 μήνες.

Το προτεινόμενο έργο προβλέπει αντικατάσταση 11.209μ εσωτερικού δικτύου ύδρευσης σε τμήμα της νέας επέκτασης σχεδίου του Τ.Δ. Ανατολής του Δήμου Ιωαννιτών, που περιβάλλεται από τις οδούς Σταδίου, Αγ. Σοφίας, Λεωφόρο Ειρήνης και Λεωφόρο Ιωνίας.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply