Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση

Ευρεία σύσκεψη, με αντικείμενο την καλλιέργεια σόγιας, πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου, με την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνας Καλογιάννη – Σταύρου. Στη σύσκεψη, παραβρέθηκαν γεωργοί και κτηνοτρόφοι από τις περιοχές Κόνιτσας, Παρακαλάμου, Μαζαρακίου, Ροδοτοπίου, Λαψίστας, Πετσαλίου, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο πιλοτικό πρόγραμμα. Σε πρώτο στάδιο η σόγια θα αξιοποιηθεί για ζωοτροφές, ενώ ανάλογα με τα αποτελέσματα των καλλιεργειών θα εξεταστεί η αξιοποίηση της και σε άλλες χρήσεις.

Τη σημασία που αποδίδει η Περιφέρεια Ηπείρου σε νέες καλλιέργειες υπογράμμισε σε σύντομη παρέμβαση του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος πρόσθεσε ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες. Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης κ. Τ. Καλογιάννη – Σταύρου, ευχαρίστησε για τη συμμετοχή και το ενδιαφέρον που έδειξε η ομάδα πρωτοβουλίας των αγροτών, καθώς επίσης και την εταιρία PIONEER για τη διάθεση των σπόρων.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν και ενημέρωσαν αναλυτικά τους παραγωγούς υπηρεσιακοί παράγοντες, ενώ μέρος της παρακολούθησε και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Πρ. Χατζηεφραιμίδης.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply