Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση

Άρχισαν οι έλεγχοι από την Επιτροπή Περιβάλλοντος:

Από το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, ξεκίνησε το έργο της η Επιτροπή Εξέτασης Θεμάτων Περιβάλλοντος, την οποία συγκρότησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Οι πρώτες επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν είναι οι: ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε., Α.Π.Σ.Ι. «ΠΙΝΔΟΣ», η «Α.Β.Γ.Η. ΔΩΔΩΝΗ» και «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ». Από τους ελέγχους δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα τη λειτουργία των εγκαταστάσεων. Σε δύο επιχειρήσεις (ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ – ΔΩΔΩΝΗ) δόθηκαν οδηγίες για την άμεση διευθέτηση του θέματος διάθεσης της ιλύος. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες επιχειρήσεις και Περιφερειακές Ενότητες.

Αντιπροσωπεία του Σωματείου ταξί στον Περιφερειάρχη:

Αντιπροσωπεία του Σωματείου ταξί και αγοραίων νομού Ιωαννίνων, επισκέφτηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, στον οποίο και επέδωσε ψήφισμα σχετικά με την αποπληρωμή των οφειλών για τη μεταφορά των μαθητών. Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναγνώρισε το δίκαιο του αιτήματος των ιδιοκτητών ταξί και αγοραίων, υπογραμμίζοντας ότι το πρόβλημα της εξόφλησης των οφειλών έχει τεθεί κατ΄ επανάληψη, από όλους τους Περιφερειάρχες, στους αρμόδιους υπουργούς. «Είμαστε σε αναμονή των τελικών αποφάσεων του Υπουργείου Οικονομικών. Πιστεύω ότι θα δοθεί η καλύτερη λύση. Το δίκαιο και σωστό είναι ότι όσοι έχουν αναλάβει το έργο με ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, να εξοφληθούν στο ακέραιο, σύμφωνα με τις συμβάσεις που έχουν υπογράψει και ειδικά για το Νομό Ιωαννίνων έχουν εγκριθεί και από το Ελεγκτικό Συνέδριο», τόνισε, ανάμεσα στα άλλα, ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο οποίος, όπως διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει την άσκηση κάθε δυνατής πίεσης για την εξόφληση των δεδουλευμένων.

Να σημειωθεί ότι τα ταξί διεκδικούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους στο 100% του συνόλου του έργου μέχρι το τέλος του 2010 και χρονική δέσμευση αποπληρωμής για το εξάμηνο της νέας σύμβασης του 2011.

Παρέμβαση Περιφερειάρχη για τους εργαζόμενους στον «ΚΑΡΥΠΙΔΗ»:

Τον Περιφερειάρχη επισκέφτηκαν σήμερα εργαζόμενοι στην επιχείρηση «ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ» και του έθεσαν το ζήτημα της καθυστέρησης καταβολής των μισθών τους, γεγονός που τους έχει ωθήσει σε επίσχεση εργασίας. Ο Περιφερειάρχης με έγγραφο του, ενημέρωσε για την κατάσταση που έχει προκληθεί την Υπουργό Εργασίας, μεταφέροντας παράλληλα το αίτημα των εργαζομένων για χορήγηση έκτακτου οικονομικού βοηθήματος.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply