Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση

Συζητήθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων το θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων:

Στην τελική της πρόταση για τις συγχωνεύσεις – καταργήσεις των σχολικών μονάδων στην Ήπειρο κατέληξε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Κοινωνικών Θεμάτων της Περιφέρειας, η οποία συνεδρίασε σήμερα υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ο. Πότση.

Η Επιτροπή, ενέκρινε την εισήγηση που είχε καταθέσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Παιδείας κ. Παντελής Κολόκας, σε συνδυασμό με την τροποποιητική πρόταση που υπέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης κ. Φιλιώ Νόκα – Ζαράχη, εξαιρουμένης της κατάργησης του Εσπερινού Γυμνασίου Παραμυθιάς που δεν αποδέχεται ο Δήμος Σουλίου.

Εκτός αυτών, στην απόφαση της Επιτροπής Κοινωνικών Θεμάτων, περιλαμβάνεται επί πλέον η πρόταση για επανεξέταση της απόφασης για κατάργηση του Δημοτικού Σχολείου Μελιανών Πρέβεζας.

Παραδόθηκαν οι πρώτες κλεμμένες εικόνες:

Η Μορφωτική Ακόλουθος στην Ελληνική Πρεσβεία του Λονδίνου κ. Β. Σολωμονίδου, ενημέρωσε σήμερα το απόγευμα τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, ότι νωρίτερα της είχαν παραδοθεί οι πρώτες έξι εικόνες που είχαν εντοπιστεί σε gallery του Λονδίνου, μέσω του καταλόγου κλεμμένων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ιωαννίνων. Οι συγκεκριμένες εικόνες θα προωθηθούν στην Ελλάδα την Τετάρτη 13 Απριλίου, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για την ανεύρεση και παράδοση και άλλων εικόνων που έχουν εντοπιστεί ότι διακινήθηκαν μέσω της συγκεκριμένης Gallery.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply