Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση

Ανέλαβε καθήκοντα ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης της Επιχείρησης και του Πολίτη:

Ανέλαβε τα καθήκοντα του ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης της Επιχείρησης και του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Απόστολος Οικονόμου. Δέχεται καθημερινά τους πολίτες, τις πρωινές ώρες στο γραφείο του 216 (1ος όροφος Διοικητηρίου της Περιφέρειας). Τηλέφωνο επικοινωνίας: 26510.87216.

Οι αρμοδιότητες του Συμπαραστάτη της Επιχείρησης και του Πολίτη είναι σαφώς καθορισμένες από τον Νόμο του «Καλλικράτη». Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται:

«Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης δέχεται καταγγελίες άμεσα θιγομένων πολιτών και επιχειρήσεων για κακοδιοίκηση των υπηρεσιών της περιφέρειας, των νομικών της προσώπων και επιχειρήσεων και διαμεσολαβεί προκειμένου να επιλυθούν τα σχετικά προβλήματα».

Aνακοίνωση για τις μεταφορές μαθητών:

Μετά την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών (4/4/2011) και σχετικό έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας (6/4/2011), κατανεμήθηκε στην Περιφέρεια Ηπείρου το ποσό των 4.660.000 ευρώ για την εξόφληση των οφειλών για τη μεταφορά των μαθητών έτους 2010.

Το ανωτέρω ποσό, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου είναι κατά 20% μειωμένο σε σχέση με το σύνολο των ανεξόφλητων οφειλών – πράγμα που συμβαίνει για όλες τις περιφέρειες – και όπως υπογραμμίζεται δεν πρόκειται να γίνει καμία περαιτέρω αναπροσαρμογή, καθώς έχει εξαντληθεί η δυνατότητα του προϋπολογισμού για αυτή την αιτία. Από το Υπουργείο και την Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να γίνει διαπραγμάτευση με τους μεταφορείς για τη χορήγηση της έκπτωσης, προκειμένου να εξοφληθεί με τη χορηγούμενη πίστωση το σύνολο των μέχρι 31/12/2010 οφειλών. Για περαιτέρω πληροφορίες και τις διαδικασίες που απαιτούνται οι μεταφορείς θα πρέπει να προσέλθουν τις επόμενες ημέρες στις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειακών Ενοτήτων.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply