Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση

Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αλεξάνδρου Καχριμάνη κατά τη συζήτηση για το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου:

Με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, άρχισε η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο Περιφερειάρχης, τόνισε μεταξύ, άλλων: «Σήμερα συζητάμε το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Περιφέρειας Ηπείρου. Πρόκειται για μια επίπονη και μεθοδική δουλειά, για την οποία χρειάστηκαν αλλεπάλληλες συσκέψεις, συναντήσεις, εκατοντάδες εργατοώρες, απασχόληση σε καθημερινή βάση και επί πολλές εβδομάδες δεκάδων υπαλλήλων και επιστημόνων. Θέλω σήμερα να τους ευχαριστήσω και να τους συγχαρώ για το αποτέλεσμα αυτής της επιστημονικής και πολιτικής εργασίας, η οποία είναι αποτυπωμένη στις 124 σελίδες που έχουμε σήμερα μπροστά μας. Δεν υποστηρίζουμε ότι όλα έγιναν τέλεια. Δεν διεκδικούμε το αλάθητο. Θέλουμε και επιζητούμε τις προτάσεις όλων σας, τις προτάσεις και την κριτική αν θέλετε από την Αντιπολίτευση.

Δυστυχώς σήμερα οι παρατάξεις της, επέλεξαν να λάμψουν δια της απουσίας τους. Επί μήνες μας εγκαλούσαν γιατί δεν έρχεται προς συζήτηση ο σχεδιασμός της Περιφέρειας και όταν ήλθε αυτή η ώρα είναι απόντες. Δεν θα πω ότι φυγομάχησαν. Θα πω όμως ότι πρόταξαν τις προσωπικές – επαγγελματικές τους ασχολίες, από το να καθίσουμε όλοι μαζί και να συζητήσουμε επί του στρατηγικού σχεδιασμού.

Υποστήριξαν ότι είναι ασφυκτικοί οι χρονικοί περιορισμοί. Το χρόνο συζήτησης του στρατηγικού Σχεδιασμού τον έχει καθορίσει το Υπουργείο δια του «Καλλικράτη». Ακόμα μάλιστα περιμένουμε τις οδηγίες και το σχέδιο που θα μας έδιναν για τη σύνταξη του. Είναι αστείο να γίνεται λόγος από την αντιπολίτευση για μεθόδευση και αδιαφορία, και να ισχυρίζονται αναληθώς ότι δεν τους δόθηκε ο προβλεπόμενος χρόνος από τον Κανονισμό για να εξετάσουν το κείμενο του Σχεδιασμού, όταν η εισήγηση ήταν στα χέρια τους από την περασμένη Τετάρτη. (Ώρα αποστολής 3.28 μ.μ., το καταθέτω στα πρακτικά). Είναι απέραντη υποκρισία να κατηγορούν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης την πλειοψηφία για υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Την υποβάθμιση επιχειρούν οι ίδιοι, ή για να ακριβολογώ ορισμένοι από αυτούς.

Θυμίζω ότι όταν την Δευτέρα το βράδυ τέθηκε το θέμα της διακοπής και ορισμού νέας ημέρας για συνέχισης της συνεδρίασης, εκείνο που ακούστηκε από αρκετούς ήταν ότι για απόψε είχαν είτε επαγγελματικές, είτε προσωπικές, είτε και κομματικές υποχρεώσεις και για αυτό ζητούσαν συνεδρίαση άλλοι την Πέμπτη, άλλοι την Παρασκευή, άλλοι το Σάββατο και άλλοι την Δευτέρα. Ο καθένας δηλαδή με την προτεραιότητα του και η Περιφερειακή Αρχή με τη δική της προτεραιότητα που της υπαγορεύει το καθήκον και οι υποχρεώσεις έναντι του «Καλλικράτη». Άρα άλλοι είναι εκείνοι, που δημόσια υπεραμύνονται της ορθής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου και στην πράξη το υποβαθμίζουν.

Της συζήτησης στο Π.Σ. έπεται διαβούλευση, συζήτηση στην Επιτροπή Διαβούλευσης, με τους Δημάρχους, τους φορείς, το Πανεπιστήμιο κ.α. Στη συνέχεια θα καταρτισθεί το τριετές Επιχειρησιακό πρόγραμμα, όπως προβλέπει ο «Καλλικράτης».»

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply