Περιφέρεια: «Χαμόγελο του Παιδιού» – Πρόγραμμα “VERSO”

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ηπείρου με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου  «Χαμόγελο του Παιδιού»

Την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ειδικότερα της Περιφερειακής Αρχής, στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται από το «Χαμόγελο του Παιδιού», εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο  παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη, αρμόδιου για θέματα Υγείας κ. Οδ. Πότση και του Αντιδημάρχου Ζίτσας κ. Φ. Ράρρα.  Ο Περιφερειάρχης, μεταξύ άλλων, δήλωσε τα εξής: «Εμείς θα βοηθήσουμε αμέριστα σε ο, τι μπορούμε, σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, εκτιμώντας το έργο που έχει (το «Χαμόγελο του Παιδιού») σε όλη την Ελλάδα και την χρησιμότητα αυτών που κάνει. Σε  αυτή την προσπάθεια βλέπουμε αρωγούς  και την πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση. Ξεκινάμε όλοι μαζί, ώστε  αυτή η δομή στις δύσκολες στιγμές που περνάμε να έρθει για να βοηθήσει στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του ο κ. Κ. Γιαννόπουλος σημείωσε την πρόθεση του συλλόγου «Χαμόγελο του Παιδιού» να αναπτύξει δράσεις και δομές στην Ήπειρο. «Το «Χαμόγελο του Παιδιού» δεν δημιουργεί υποκαταστήματα, αλλά συμπράττει στη δύναμη των τοπικών φορέων. Επιλέξαμε σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς να δημιουργηθούν οι ανάλογες δομές, όπως σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, και στα Γιάννινα, ως κέντρο για την Περιφέρεια Ηπείρου. Βασιζόμενο στις υπάρχουσες δυνάμεις στην περιοχή, βασιζόμενο στις υπηρεσίες και τις δομές, και στη συμπλήρωση και όχι την υποκατάσταση κανενός, το «Χαμόγελο του Παιδιού» έρχεται να δώσει τη δυνατότητα ώστε όλες οι δυνάμεις να συμπαρασταθούν στα παιδιά και τις οικογένειες, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα».

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δώρισε στον κ. Κ. Γιαννόπουλο δύο βιβλία σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της Ηπείρου.

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των εταίρων του προγράμματος VERSO στα Γιάννινα

Με ελπιδοφόρα αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η τριήμερη συνάντηση των εταίρων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «VERSO» (Εθελοντές για την Ευρωπαϊκή Απασχόληση), που πραγματοποιήθηκε στα Γιάννινα. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 4 ερευνητικά ιδρύματα (εταίροι γνώσης) και 8 περιφερειακές αρχές από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Περιφέρειας Ηπείρου.

Στόχος του προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων μέσω της εθελοντικής συνεισφοράς για την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών αλλά και της μάθησης, προκειμένου νε εξελιχθούν μελλοντικά σε ένα μεγάλο εργαλείο βελτίωσης δεξιοτήτων για την καταπολέμηση του προβλήματος της ανεργίας. Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του προγράμματος INTERREG IVC.
Στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι εταίροι του προγράμματος αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα της συνάντησης στα Γιάννινα, κυρίως ως προς την έρευνα για την κατάρτιση ενός Οδηγού Καλών Πρακτικών, που θα ενσωματώσει πολιτικές για την προώθηση της απασχόλησης μέσω της εκπαίδευσης των ανέργων από εθελοντές για την απόκτηση επαγγελματικών δεξιοτήτων και γνώσεων.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Ηπείρου ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Υγείας  κ. Οδυσσέας Πότσης τόνισε:

«Μέσω του προγράμματος επιζητούμε καινοτόμες πρακτικές, που επικαιροποιούνται σε κάθε συνάντηση όλων των εταίρων, για να ‘χτυπήσουμε’ στο μέτρο του δυνατού την ανεργία. Εμείς είμαστε υποστηρικτές και θα δώσουμε βαρύτητα στα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας».

Στα αποτελέσματα της συνάντησης των εταίρων στα Γιάννινα αναφέρθηκαν ο ομότιμος καθηγητής, συντονιστής της συνάντησης κ. Σπ. Πανταζής, η εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Aarhus της Δανίας, επικεφαλής εταίρος του προγράμματος Anette Erisksen, και η συντονίστρια του προγράμματος για την Ήπειρο κ. Ε. Καλαμπόκα.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply