Παρουσίαση ψηφοδελτίου Δ. Ρογκότη

Ο συνδυασμός “Αυτοδιοικητική Ενότητα” του υποψηφίου Δημάρχου Ζίτσας Δ. Ρογκότη εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«« Το Σάββατο 23/10/2010 παρουσίασε το πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιό της η παράταξη ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ – ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με επικεφαλής το Δημήτρη Ρογκότη. Πλήθος κόσμου από το νεοσύστατο Δήμο Ζίτσας παρευρέθηκε στην Ελεούσα. Η ανάλυση του προγράμματος και η παρουσίαση του συνδυασμού έγινε από τον κ. Στέφανο Κωλέττα.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Παντούλας που τόνισε ότι η αθρόα συμμετοχή του κόσμου στέλνει το μήνυμα της νίκης στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου. Εξήρε το πρόγραμμα και το συνδυασμό του Δημήτρη Ρογκότη καθώς και το ήθος του επικεφαλής της παράταξης.

Επίσης χαιρέτησαν την εκδήλωση οι Δήμαρχοι Μολοσσών και Ευρυμενών κ.κ. Γ. Παργανάς και Μιχ. Κατσάνος. Ο κ. Παργανάς δήλωσε ότι τα προτερήματα του συνδυασμού είναι τρία: α) ο ίδιος ο Δημήτρης Ρογκότης με το ήθος του και τους χαμηλούς τόνους που είναι ‘’προτέρημα για την εποχή που ζούμε’’ κατά δήλωσή του, β) το ψηφοδέλτιο που το χαρακτήρισε ποιοτικό και γ) το ίδιο το πρόγραμμα που αποτελεί εγγύηση για το μέλλον του Δήμου Ζίτσας. Ο κ. Κατσάνος εξήρε τον επικεφαλής και ζήτησε τη στήριξη του εγχειρήματος του Καλλικράτη από το σύνολο της κοινωνίας.

Ο κ. Ρογκότης σε μια έντονη προεκλογική ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι 1.000 και πλέον παρευρισκόμενοι δήλωσε ότι ‘’αυτή η μεγαλειώδης συγκέντρωση δεν είναι παραταξιακή. Είναι μια συγκέντρωση προοπτικής, υπόσχεσης και Νίκης του νέου Δήμου Ζίτσας. Του Δήμου μας’’.

Ανέλυσε το όραμα της παράταξης του για το νέο Δήμο Ζίτσας που πρέπει να έχει μια Δημοτική Αρχή η οποία θα ελέγχεται για τις αποφάσεις της. Οι πολίτες – δημότες θα διαμορφώνουν την πολιτική του Δήμου και θα είναι το δημοκρατικό εργαλείο διοίκησης μιας τοπικής κοινωνίας.

Ένα Δήμο ενεργών και ανήσυχων πολιτών. Των κινημάτων, των φορέων, των συλλογικών πρωτοβουλιών, των εργαζομένων, της νέας γενιάς, των οικονομικά αδυνάτων. Ένα Δήμο που καταπολεμά την ανεργία, που προωθεί την κοινωνική πρόνοια και ποιότητα ζωής, που θα διαφυλάττει και αναδεικνύει την ιστορική ταυτότητα, την πολιτιστική του κληρονομιά. Που θα διεκδικεί πόρους χωρίς να είναι φορομπήχτης. Που δεν θα παραχωρεί στους ιδιώτες κρίσιμους κοινωνικούς τομείς και πεδία δικής του δραστηριότητας. Ένα Δήμο που θα φροντίζει και θα προωθεί την προστασία του περιβάλλοντος, κυρίαρχα στον Καλαμά, στη ΒΙΠΕ και στο Λεκανοπέδιο.

Δεσμεύτηκε για:

– πολλαπλασιασμό των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών
– χώρους καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας για τη νεολαία
– βιβλιοθήκες και κέντρα πολιτισμού
– ολοκληρωμένα δίκτυα αλληλεγγύης και κοινωνικής στήριξης
– ενιαίο πολεοδομικό σχεδιασμό.

Έναν σύγχρονο και δημοκρατικό Δήμο που πρωταγωνιστεί στην αποκέντρωση, που παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες και έχει πιστοποιημένο σχέδιο για κάθε χωριό. Έναν Δήμο με την Πασσαρώνα και την Εκάλη οικονομικές εστίες μιας και εκεί χτυπάει ο βιομηχανικός και βιοτεχνικός σφυγμός του νομού Ιωαννίνων. Με τη Ζίτσα, τη Πρωτόπαππα, την Κληματιά και τα υπόλοιπα χωριά της περιοχής πρωτοπόρα στην βιολογική αμπελουργική καλλιέργεια.

Με τη Βουτσαρά και τη Βροσίνα πρότυπη περιοχή εξαίρετου φυσικού κάλλους όπου αναδεικνύει τον Καλαμά ως πρώτιστο αγαθό που χρήζει αυστηρής προστασίας.

Έκανε επίσης αναφορά στην απουσία οράματος για τον πρώην Δήμο Πασσαρώνος και καταλόγισε στον σημερινό δήμαρχο κ. Βλέτσα την έλλειψη σχεδιασμού και ιεράρχησης. Για τις ευκαιρίες που χάθηκαν και τα χωριά που παραμελήθηκαν. Την περιβαλλοντική υποβάθμιση και την αισθητική απαξίωση. Την καταστροφή της ταυτότητας.

Η αδιαφάνεια και οι πελατειακές σχέσεις, το να νοιάζεσαι μόνο για τη δική σου προσωπική εικόνα και όχι για τον Δήμο, η βιτρίνα και οι μίζερες εκδηλώσεις αποτέλεσαν το πρότυπο του πρώην Δήμου Πασσαρώνος και της Δημοτικής Αρχής. Οι πολίτες δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσουν και πρότυπα του νέου Δήμου Ζίτσας. »»

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply