Παρέμβαση Χρ. Μαντά για τη γαλακτοβιομηχανία “ΔΩΔΩΝΗ”

Στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου που συγκλήθηκε μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με την παρουσία του υπουργού αγροτικής ανάπτυξης κ. Τσαυτάρη και την παρουσία του εκκαθαριστή της ΑΤΕ κ. Μαράντου, στην οποία συζητήθηκαν γενικά ζητήματα αγροτικής πολιτικής, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χρήστος Μαντάς παρεμβαίνοντας τόνισε μεταξύ άλλων:

«Θέλω αρχικά να σας ενημερώσω ότι έχουμε καταθέσει αίτημα για την από κοινού σύγκλιση της παρούσης επιτροπής μαζί με την διαρκή επιτροπή οικονομικών προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ και τα επείγοντα ζητήματα της κτηνοτροφίας.

Βλέποντας το ενδιαφέρον που υπάρχει για το θέμα της ΔΩΔΩΝΗΣ καλώ όλους τους συναδέλφους να συνυπογράψουν με το δικό τους τρόπο το συγκεκριμένο αίτημα. Δεύτερον ζητώ από τον κ. Μαράντο να πει δημόσια που βρίσκεται ακριβώς η διαδικασία με την επιχειρούμενη πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ, διότι οι φήμες και οι διαρροές είναι πολλές.

Θα ήθελα στη συνέχεια να επισημάνω ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές επικεντρώνουν την κριτική τους στη διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών και στον αποκλεισμό της πρότασης των ενώσεων γεωργικών συνεταιρισμών, που βεβαίως περιλαμβάνει ιδιώτη. Είναι και αυτό ιδιωτικοποίηση και αποκρύπτουν επιμελώς, με ιδεολογήματα του τύπου «να μείνει η ΔΩΔΩΝΗ σε Ηπειρώτικα» χέρια, την απόφαση της κυβέρνησης για πώληση και ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ.

Απευθύνομαι στη κυβέρνηση και λέω έχετε συνειδητοποιήσει τι πάτε να κάνετε; Θα ξεπουλήσετε άρον-άρον μια κερδοφόρα επιχείρηση; Μια επιχείρηση που ακόμη και τα δάνειά της πήγαν στην καλή ΑΤΕ-Πειραιώς διότι η Δωδώνη πληρώνει τις υποχρεώσεις της. Διάβασα ότι ο πρόεδρος της ΤτΕ δήλωσε πως η ΑΤΕ έδωσε 1,5 δις ευρώ στις θυγατρικές της.

Να γνωρίζετε ότι ακόμη και αν πήρε κάτι η ΔΩΔΩΝΗ το επέστρεψε στο πολλαπλάσιο. Σταματήστε λοιπόν με οποιοδήποτε τρόπο, ακυρώστε αυτή την εξευτελιστική διαδικασία πώλησης. Μεταβιβάστε τις μετοχές της πρώην ΑΤΕ στους παραγωγούς, στον πρωτοβάθμιο παραγωγικό κτηνοτροφικό συνεταιρισμό, στην ονομαστική τους αξία. Στηρίξτε στο ενδιάμεσο την βιομηχανία και μην την απαξιώνεται.

Να είστε σίγουροι ότι οι παραγωγοί είναι οι πιο σίγουροι να επιστρέψουν τα όποια δάνεια ή διευκολύνσεις δοθούν διότι έχουν στα χέρια τους ένα ισχυρό ποιοτικό προϊόν που είναι το γάλα της Ηπείρου. Η ΔΩΔΩΝΗ μπορεί στα χέρια των φυσικών της ιδιοκτητών πραγματικά να απογειωθεί».

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply