Παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας

Παράταση έως τις 13 Ιανουαρίου 2012 έδωσε το Υπουργείο Οικονομικών στην καταβολή των τελών κυκλοφορίας.

 Η δεκαήμερη αυτή παράταση δόθηκε εξαιτίας του συνωστισμού σε τράπεζες και εφορίες, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι, οι οποίοι περιμένουν να πληρωθούν στις αρχές Ιανουαρίου.

Παράλληλα, όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων επιθυμούν να καταθέσουν πινακίδες και άδεια κυκλοφορίας, θα μπορούν να προσέρχονται στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την ίδια ημερομηνία.

Αυτό που χρειάζεται κάποιος για να καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας, είναι οι πινακίδες του αυτοκινήτου, η άδεια κυκλοφορίας και σε περίπτωση που ο ίδιος δεν είναι σε θέση να πάει πρέπει να υπάρχει μία εξουσιοδότηση.

Επισημαίνεται ότι κατά τη διάρκεια της κατάθεσης των πινακίδων, θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να αναφέρει την τοποθεσία που θα βρίσκεται το όχημα, αφού απαγορεύεται το «παρκάρισμα» σε δημόσιους δρόμους, ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος να το συλλέξει συνεργείο του δήμου για ανακύκλωση.

Ακόμα ένα σημαντικό στοιχείο είναι ο χρόνος που μπορεί ο καθένας να καταθέσει τις πινακίδες στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. Συγκεκριμένα, δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο και ο ιδιοκτήτης μπορεί να αφήσει τις πινακίδες για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί. Παράλληλα, επισημαίνεται πως όσοι καταθέτουν πινακίδες δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας και ασφάλεια, ενώ όσον αφορά το ΚΤΕΟ δεν είναι υποχρεωμένος ο ιδιοκτήτης να περάσει το όχημα από τεχνικό έλεγχο.

Τέλος, στην περίπτωση που κάποιος επιθυμήσει να πάρει πίσω τις πινακίδες, καλείται να πληρώσει όλο το ποσό των τελών κυκλοφορίας, ενώ για όσους έχουν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα τους αρκετά χρόνια δεν είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν αναδρομικά τα τέλη κυκλοφορίας παρά μόνο για την τρέχουσα χρονιά.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply