Ο φόρος στα ακίνητα, τα μυαλά τα ακίνητα και η μονομαχία στο Ελ Πάσο

Γράφει ο Γεώργιος Χατζηαθανασίου, Ιατρός

no_logoΟ Αλέξης έλεγε ανέκδοτα στη Βουλή για μονομαχίες στο Ελ Πάσο και ο Αντώνης γελούσε και τον χειροκροτούσε! Μία ωραία ατμόσφαιρα ! Επί τρεις ημέρες οι πολιτικός θίασος δεν είπε ούτε μία σαφή και εφικτή πρόταση για την ανάπτυξη. Περιμέναμε λογικά επιχειρήματα και ακούσαμε ανόητα… ευφυολογήματα. Ατάκες για βλάκες!

Ίσως δεν υπάρχει πια ελπίδα, με αυτά τα παρηκμασμένα κόμματα. Η χώρα κλυδωνίζεται σαν αεροσκάφος σε κενό αέρος. Από τη μια πλευρά μας κυβερνά ο αυτόματος πιλότος. Από την άλλη πλευρά απειλεί να μας κυβερνήσει ένας ανεύθυνος καμικάζι, που όλα τα τάζει.

Δεν υπάρχουν λογικά επιχειρήματα, μόνο συνθήματα και ακραίες φωνές. Ακούγονται φωνές που ζητούν την κατάλυση της δημοκρατίας, και απόψεις φιλοναζιστικές, που έρχονται σε αντίθεση με τον ελληνικό πολιτισμό και τον ανθρωπισμό. Άλλες, διαφορετικές, φωνές στηρίζουν το δόγμα του κρατισμού: Να είναι όλα κρατικά για να συνεχισθούν οι διορισμοί και οι μίζες. Άλλοι επιζητούν τη διεθνή απομόνωση της χώρας εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό θα οδηγούσε στην πλήρη αποδυνάμωση της Ελλάδας, με μια άτακτη χρεοκοπία, που θα δώσει χαρά στη «φίλη μας» την Τουρκία ! Άλλοι ζητούν τη μετατροπή της χώρας σε μία άναρχη «μπανανία». Θέλουν ανοιχτά τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες, που σε λίγα χρόνια θα είναι περισσότεροι από τους Έλληνες. Θέλουν τα Πανεπιστήμια να είναι ανοικτά για τους «αναρχικούς» και κλειστά για τους φοιτητές.

Κανένα κόμμα πια δεν έχει σχέση με το όνομά του. Η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να λέγεται «Νέα Φορολογία». Φορολογεί τη μεσαία τάξη, μέχρι πλήρους εξόντωσης, χωρίς να παίρνει καμία αναπτυξιακή πρωτοβουλία. Ποια μέτρα παίρνουν για τόνωση της παραγωγικότητας, για ανάπτυξη και για δημιουργία θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα;

Το Πανελλήνιο «Σοσια… ληστρικό» Κίνημα, για πολλά χρόνια είχε κάνει θεσμό τη μίζα, τη διαφθορά και τους κομματικούς διορισμούς. Τώρα μάλλον προσπαθεί να αλλάξει νοοτροπία και να αποκτήσει επαφή με την πραγματικότητα. Ωστόσο πολλοί ψηφοφόροι το έχουν ήδη εγκαταλείψει, γοητευμένοι από τις όμορφες λέξεις, που λέει ο Αλέξης!

Ο Αλέξης-πρώτα (Τ)ΣΥΡΙΖΑ και μετά τα γύριζα-υπόσχεται τα πάντα σε όλους. Θέλει να είναι όλα κρατικά, ένα απέραντο δημόσιο, για να διορίσει κι αυτός τους δικούς του. Επειδή είναι προοδευτικός, απειλεί τους επενδυτές και υπόσχεται να καταργήσει κάθε νέα επένδυση. Έχει καμιά ρεαλιστική πρόταση για την οικονομία; Όχι, δε χρειάζεται. Λεφτά υπάρχουν! Μόνο με το μνημόνιο δεν ξέρει τι να κάνει. Πρώτα έλεγε ότι θα το σκίσει. Τελικά, αποφάσισε ότι θα το διαπραγματευθεί. Δεν μας είπε γιατί αυτός θα διαπραγματευθεί καλύτερα από τους άλλους. Αν οι ξένοι αρνηθούν να δώσουν άλλα δανεικά; Τότε θα τους πείσει ή θα μας χρεοκοπήσει;

Το ευτύχημα είναι ότι οι πολιτικοί μας δεν είναι εσωστρεφείς. Μιλάνε! Κάποιος δήλωσε ότι δε θέλει να του πάρει η τρόικα τη δόξα των απολύσεων! Άλλος μίλησε για βουλευτές που πεινάνε! (Κι ας έχουν αφορολόγητο το 65% του εισοδήματός τους). Εμείς οι υπόλοιποι, που ευημερούμε, δεν πρέπει να μείνουμε ασυγκίνητοι από αυτή τη δραματική έκκληση των πτωχών βουλευτών.

Δεν είπαν, όμως, τι έγινε τελικά με τη λίστα Λαγκάρντ. Πλήρωσε κανείς ή την έχασαν πάλι; Και ο νόμος περί (μη) ευθύνης υπουργών θα αλλάξει ποτέ;

Κάποιοι από τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου, όσοι δεν εξαργύρωσαν τους αγώνες τους, ίσως αναρωτιούνται σήμερα, τι απέγιναν οι αξίες για τις οποίες αγωνίσθηκαν.

Φυσικά, σε όλα τα κόμματα υπάρχουν και κάποια άξια και έντιμα στελέχη. Πνίγονται, όμως, μέσα σε ένα τέλμα ανεύθυνων κηφήνων. Μάλλον, χρειάζεται μεγάλη ανανέωση σε πρόσωπα και νοοτροπίες. Το πρόβλημα της Ελλάδας ίσως είναι στην πραγματικότητα μόνο πολιτικό.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply