Ο “Ποδηλάτης του Κόσμου” συνεχίζει το ταξίδι του

Ο “Ποδηλάτης του Κόσμου” με την αγάπη και την συμμετοχή όλων μας, συνεχίζει το ταξίδι στο όνειρο… Το χρίσμα του πρεσβευτή πήρε σε ειδική βραδιά που οργάνωσε προς τιμή του η αντι δημαρχεία Νεολαίας Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο ποδηλάτης παρέλαβε την επίσημη επιστολή – κάλεσμα για συνεργασία – από την Αντιδήμαρχο κ. Μαρία Πασχαλίδου που απευθύνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης προς όλους, προκειμένου από τώρα και μέχρι το 2014 να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο δράσεων, που θα είναι αντάξιο όλων των νέων ανθρώπων της Ευρώπης από όπου κα αν κατάγονται… έτσι… και μετά την μικρή ανάπαυλα, το ταξίδι συνεχίζεται στην πόλη της Λαμίας.

Ελάτε όλοι μαζί με κίνητρο το όνειρο, την πίστη στο διάλογο και στην ενότητα μεταξύ των ανθρώπων, να συνεχίσουμε το ταξίδι που ξεκινήσαμε μαζί, ελάτε να προωθήσουμε την πεποίθηση μας για το ότι «η ζωή είναι ωραία όταν είμαστε όλοι μαζί». Ελάτε στην ποδηλατική σκυταλοδρομία των 60.000 χλμ… από τον παγωμένο Ατλαντικό, στη Μαύρη Θάλασσα και από την Μεσόγειο των χρωμάτων, στα παγωμένα Φιόρδ του Βορρά, για να συνδιαμορφώσουμε, να συμμετέχουμε, να συντροφέψουμε και να χαρούμε το μεγάλο ταξίδι με εικόνα και ήχο, αφού χάρης τις νέες μορφές επικοινωνίας, που μας προσφέρει το διαδίκτυο, μπορούμε να είμαστε σε on line δορυφορική σύνδεση μαζί του.

Τις επόμενες μέρες, πρόκειται να επισκεφτεί και να συναντήσει όλους τους φίλους που τον περιμένουν στην Λαμία, Καμένα Βούρλα, Αταλάντη, Λειβαδιά, Θήβα, Δήλεσι, Αθήνα, Αράχοβα, Δελφοί, Ιτέα, Γαλαξίδι, Ναύπακτος και Πάτρα. Επόμενος σταθμός του Γρηγόρη είναι η Ιταλία αφού ολοκληρώσει το ταξίδι του στην Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις περιοχές που θα διανύσει ο ποδηλάτης και με την επικοινωνία μαζί του, μπορείτε να σπεύσετε στο site http://arcbast.blogspot.com/.

Thessaloniki European Youth Capital 2014 – Bike for Life means… cycling for all:

Tο Σάββατο 26 του Νοέμβρη στις 17.30 το απόγευμα, ξεκίνησε επίσημα από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης το τρίχρονο ταξίδι του στις γειτονιές της Ευρώπης “Ο Ποδηλάτης του Κόσμου” ως πρεσβευτής της πόλης μας για την Τhessaloniki European Youth Capital 2014, αλλά και όλων των φίλων ποδηλατών, ενώσεων και οργανώσεων πολιτών που στηρίζουν την πορεία του από όλη την Ελλάδα.

Τhessaloniki 2014 – “Συνεργασία, Διάλογος, Ανάπτυξη”, αυτή είναι η δική μας European Youth Capital… Αυτό θα είναι το μήνυμα που θα μεταφέρει ο Ποδηλάτης για την πόλη του στο μακρόχρονο ταξίδι του των 60.000 χιλιόμετρων, από τον Ατλαντικό στη Μαύρη Θάλασσα και από την Μεσόγειο στα παγωμένα Φιόρδ, σε 22 χώρες, 368 Δήμους,120 περιφέρειες, 2.780 Οργανισμούς και Ενώσεις Πολιτών.

Bike for Life means… cycling for all! “Η ζωή είναι ωραία με όποιες συνθήκες και αν την ζούμε… ακόμη και όταν όλα διαγράφονται γκρίζα γύρω μας…” για αυτό ο ποδηλάτης και η πόλη μας θα αγωνιστούν μέχρι το 2014, για να βρεθούμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε δίκτυα και θεσμούς, να ανταλλάξουμε ιδέες και να αναπτύξουμε συνεργασίες για την διοργάνωση μιας δημιουργικής πολύπολιτισμικής ευρηματικής Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας νεολαίας αντάξιας των νέων ανθρώπων της Ευρώπης.

Βιογραφικό του ποδηλάτη:

Ο Γρηγόρης Βερροιώτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, στις γειτονιές της Τούμπας .Η συνοικία της Τούμπας ήταν μια περιοχή της Θεσσαλονίκης με πολλές μονοκατοικίες και μικρές αυλές… Η γειτονιά του χάθηκε, οι αναμνήσεις όμως όχι.Τα πολύχρωμα λουλούδια στις αυλές αντικαταστάθηκαν από την κόρη του που λατρεύει, ενώ το παιχνίδι και οι σκανδαλιές στα σοκάκια της γειτονιάς του, πήραν μορφή και όνομα με την γέννηση του γιου του, που μαζί του μοιράσθηκε στιγμές ατέλειωτου παιχνιδιού…

Σε ό,τι αφορά τις σπουδές και την εργασία… από τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ο Γρηγόρης, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του και μέσα από ερευνητικές εργασίες λαογραφικού περιεχομένου, συνειδητοποιεί ότι η επαρχία ερημώνει και έτσι ξεκινά να καταγράφει μαρτυρίες και έθιμα από όλη την Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα εργάζεται σε εφημερίδες, ραδιόφωνα, και τηλεοράσεις με εξειδίκευση στις οπτικοακουστικές παραγωγές – ντοκιμαντέρ – λαογραφικού και πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου.

Η δεκαετία του 1990 ήταν μια περίοδος που ο Γρηγόρης Βερροιώτης ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην δράση που αφορά την έρευνα και οπτικοακουστική καταγραφή ιστορικών και λαογραφικών δεδομένων στο χώρο της Β. Ελλάδας. Παράγει Ντοκιμαντέρ και εκπομπές για την κρατική και ιδιωτική τηλεόραση, εργάζεται στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εφημερίδα το Ποντίκι.

Μέσα από την δουλειά του προσπαθεί να συμβάλει στην αναζωογόνηση της υπαίθρου, αναδεικνύοντας την πολιτιστική κληρονομιά, εμψυχώνοντας τους κατοίκους των μικρών χωριών να συνεχίσουν να τελούν τα έθιμα τους, να αξιοποιούν κάθε θετικό στοιχείο του χωριού τους και να επενδύουν στην υπαίθρια ζωή. Από το 2000 και μετά ο Γρηγόρης βρίσκεται στην Ευρώπη, όπου μελετά και καταγράφει οπτικοακουστικά την πολιτιστική κληρονομιά των χωρών της Ευρώπης, των Βαλκανίων και την εφαρμογή των Περιφερειακών διασυνοριακών προγραμμάτων κινητικότητας και εθελοντισμού σε επίπεδο Πολιτών αλλά και κυβερνητικών και μη κυβερνητικών Οργανισμών, Ινστιτούτων και Πανεπιστημίων, στον Πολιτισμό, τον Εθελοντισμό και τη Νεολαία, την Παιδεία, το Περιβάλλον, τον Τουρισμό και τις εναλλακτικές μορφές επιχειρηματικότητας.

Κατά την διάρκεια των καταγραφών ο Γρηγόρης συνεργάζεται με εκατοντάδες Οργανισμούς, Ενώσεις πολιτών, Δήμους και Υπηρεσίες δημιουργώντας και μετέχοντας σε δίκτυα πολιτών όλων των ηλικιών με κοινό γνώρισμα τον Πολιτισμό, το Περιβάλλον, την Παιδεία, τον Θεματικό Τουρισμό και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Γρηγόρης μέσα από τα δίκτυα των φορέων γίνεται υποστηρικτής της εναλλακτικής διαδραστικής κοινωνικής δημοσιογραφίας και ενημέρωσης, βασίζεται στις δυνατότητες της νέας τεχνολογίας και του internet, στα μέσα αμφίδρομης επικοινωνίας και συνεργασιών, όχι μόνο για εφήμερες πληροφορίες ενημέρωσης, αλλά και για ειδικές δράσεις κοινές με κίνητρο τη συμμετοχή σε ολοκληρωμένα έργα κινητικότητας, εναλλακτικής επιχειρηματικότητας στην ΕΕ.

Από τότε φτάνουμε στο σήμερα και στη δράση του “Ποδηλάτη”, ένα έργο που δημιουργήθηκε σαν φυσική απόληξη και πρόταση συνεργαζόμενων πολιτών, φορέων και δικτύων μέσα από την ανάγκη επαφής και ουσιαστικής διασύνδεσης σε μέρες παγκόσμιας κρίσης.

Υστερόγραφο της ομάδας του ποδηλάτη:

Ο Ποδηλάτης είναι για όλους εμάς ένα εφαλτήριο ανάπτυξης σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο και λειτουργεί σαν γέφυρα επικοινωνίας… γιατί για τον Γρηγόρη και όλους εμάς… η ζωή είναι ωραία και όταν είμαστε ενωμένοι γίνεται ακόμα καλύτερη…! Αυτός είναι ο ποδηλάτης μας… εμείς ξεκινάμε… και όλα είναι δρόμος.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply