Ο Λαός και η Ιστορία θα μας κρίνει

Γράφει ο Γ. Παναγιωτακόπουλος,
Μέλος Π.Σ. ΠΑΣΟΚ

Οφείλουμε να δράσουμε σήμερα με το βλέμμα στο αύριο

Απευθύνομαι τις κρίσιμες τούτες ώρες για τη χώρα και την δημοκρατική παράταξη, στον Πρόεδρο, στους «υποψήφιους» Προέδρους, στους Υπουργούς της Κυβέρνησης Παπαδήμου και στα μέλη της Κ.Ο:

Τα τελευταία δύο χρόνια «καταφέραμε» να διαλύσουμε κάθε έννοια κοινωνικής συμμαχίας που με κόπο είχαμε χτίσει το προηγούμενο διάστημα. Καταφέραμε να οδηγήσουμε τη χώρα στην άκρη του γκρεμού με επιλογές που πολλές φορές είπα ότι είναι λανθασμένες, αλλά και με ένα πολιτικό προσωπικό που αποδείχτηκε κατώτερο των περιστάσεων.

Στρέψαμε απέναντι μας το σύνολο της κοινωνίας με την ασυνάρτητη και αδιέξοδη πολιτική που ακολουθήσαμε. Υποκύψαμε στις πιέσεις των Ευρωπαίων Δυναστών μας. Οδηγήσαμε τη χώρα και το λαό στη φτώχεια, στα εκκαθαριστικά των 2 ευρώ, στην ανασφάλεια, στην ανεργία, στην απογοήτευση.

Καταφέραμε να οδηγήσουμε έναν εκλεγμένο Πρωθυπουργό στην παραίτηση και κατά παράβαση κάθε έννοιας δημοκρατίας οδηγηθήκαμε στην Κυβέρνηση που μας επέβαλαν οι δανειστές, βαφτίζοντας «κατάλληλο» έναν άνθρωπο που καμία σχέση δεν έχει με την πολιτική και παράλληλα οδηγηθήκαμε σε μια συνεργασία με την ακροδεξιά του κ. Καρατζαφέρη.

Σήμερα καλούμαστε να πληρώσουμε το κόστος των επιλογών αυτών. Επιλογές που αποφασίστηκαν από όσους συμμετείχαν στην Κυβέρνηση οι οποίοι τις υπερασπίστηκαν με πάθος ακόμα και όταν ήταν ξεκάθαρη η αποτυχία τους. Σήμερα δυστυχώς, προσπαθώντας ο καθένας να αποτινάξει τις ευθύνες που τον βαραίνουν, προσπαθώντας να διασφαλίσει το δικό του ρόλο την επόμενη ημέρα, με δηλώσεις, τακτικισμούς και απίστευτο λαϊκισμό, οδηγείτε και την παράταξη στη διάλυση και την απαξία. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα.

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένας συνασπισμός προσώπων, που αγωνιούν για το προσωπικό τους μέλλον. Δεν είναι μια ομάδα επαγγελματιών πολιτικών που αρνούνται να δούνε τις εξελίξεις χωρίς αυτούς. Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός σας. Γιατί η Δημοκρατική Παράταξη σας ανέδειξε και σε αυτήν οφείλετε τις όποιες θέσεις κατέχετε ή την όποια πολιτική σας ανέλιξη.

Εκτός και αν θεωρείτε ότι θα μπορούσατε να τα καταφέρετε και χωρίς το ΠΑΣΟΚ… Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν είστε μόνο εσείς αλλά τα χιλιάδες στελέχη, οι φίλοι, οι απογοητευμένοι ψηφοφόροι, που χωρίς να ζητούν τίποτα θέλουν απλά να παλέψουν για μια δημοκρατική και προοδευτική διέξοδο από την κρίση που εσείς δεν καταφέρατε να διαχειριστείτε. Είναι όλοι αυτοί που βάζουν το συλλογικό καλό πάνω από τις προσωπικές επιδιώξεις και απαιτούν να αρθείτε έστω και καθυστερημένα στο ύψος των περιστάσεων. Χωρίς εγωισμούς, χωρίς μικρότητες, χωρίς προαπαιτούμενα.

Τώρα στην πιο κρίσιμη ώρα πρέπει να διασφαλιστεί η συνέχεια της παράταξης, η προοπτική της, η δυνατότητα να μπορεί να διαμορφώσει το μέλλον της. Αρκετά ακούσαμε, αρκετά είδαμε, αρκετά οργιστήκαμε, αρκετά ανεχτήκαμε.

Απαιτείται σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αντίληψη της κρισιμότητας της κατάστασης και υπέρβαση της στενής ατομικής λογικής του καθένα.Απαιτείται μια νέα αναζήτηση πολιτικής ενότητας, απαιτείται η κατάθεση όλης της αλήθειας στο λαό, απαιτούνται ξεκάθαρες κουβέντες για το που θα πάμε και το τι θα κάνουμε. Απαιτείται η διαμόρφωση μιας νέας συλλογικότητας που θα μπορέσει να σχεδιάσει, να οργανώσει, να υλοποιήσει πολιτικές που θα οδηγήσουν σε ασφαλή κατεύθυνση τη χώρα και το λαό. Απαιτείται να ξαναανακαλύψετε την ευθύνη σας απέναντι στο λαό και τον τόπο. Κρίνεστε από τη στάση σας, κρίνεστε από τα έργα σας, κρίνεστε από το λαό.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply