Ο λαϊκισμός των εκατό Ευρώ

Γράφει ο paratiritis
[email protected]

Είναι να απορεί κανείς! Διαβάζοντας την επικαιρότητα στα blogs, ανακάλυψα ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει “αντίδωρο”, συγνώμη “ειδικό επίδομα των 100 Ευρώ”, (χα χα!) στους χαμηλοσυνταξιούχους. Η πρώτη μου αντίδραση ήταν να τρίψω απορημένος τα μάτια μου, νομίζοντας αρχικά ότι βλέπω κάποιο flashback στιγμιότυπο της δεκαετίας του ογδόντα. Η επόμενη σκέψη ήταν ότι πρόκειται για εισήγηση κάποιου ανόητου λαϊκιστή που δεν του βγαίνουν τα κομματικά “κουκιά” στις εκλογές.

Δυστυχώς δεν ήταν τίποτα από όλα αυτά. Η απορία μου μετατράπηκε σε έκπληξη, όταν ανακάλυψα ότι την παραπάνω εξαγγελία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, 15 μέρες πριν τις εκλογές, όντας επικεφαλής ενός ήδη πτωχευμένου κράτους. [Δεν πιστεύω να ζει ακόμη κανείς Έλληνας με την ψευδαίσθηση ότι δεν έχουμε πτωχεύσει, έτσι;].

Ακόμη και ο πλέον καλόπιστος αναλυτής, δεν μπορεί παρά να θεωρήσει τη συγκεκριμένη ενέργεια και πολιτική πρακτική, μνημείο λαϊκισμού και υποκρισίας! Δεν μπορεί κύριοι της κυβέρνησης να χρωστάτε εκατομμύρια Ευρώ σε επιχειρήσεις από επιστροφή ΦΠΑ και νομιμότατες παραδόσεις εμπορευμάτων και υπηρεσιών στο δημόσιο, που παρανόμως παρακρατείτε και να χαρίζετε εκατοντάευρα 15 μέρες πριν τις εκλογές! Αντί αυτού, κοιτάξτε να εξοφλήσετε καμια υποχρέωση του κράτους. Δεν λέω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι με ανάγκη. Σαφώς και υπάρχουν. Και σαφώς χρειάζονται στήριξη. ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ και ΟΧΙ 15 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ!

Μας γυρνάτε χρόνια πίσω κύριοι! Η κοινωνία δεν έχει ανάγκη επικοινωνιακά κολπάκια, χρειάζεται λύσεις στα δυσεπίλυτα προβλήματα που βιώνει σήμερα ο Έλληνας πολίτης. Προβλήματα στα οποία βάλατε ΚΑΙ εσείς (ως παράταξη) το χεράκι σας για να δημιουργηθούν. Και που ως κυβέρνηση σήμερα, δεν κάνετε και τίποτα για να λύσετε – το αντίθετο, καθημερινά τα αυξάνετε! Βέβαια, σε πολιτικό επίπεδο δεν έχω παράπονο, υπάρχει δράση: Ξεκίνησε η διαβούλευση για τα blogs!

Το άλλο με τον Τοτό σας το έχει πει κανένας;; Τι; Όχι;; Μάλλον σας το κρατάνε για τις 7/11 !!!

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply