Ο κ. Παπαδήμος παραμένει στην πρίζα!

Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου

Ευρωπαϊκή ψήφο εμπιστοσύνης αισθάνθηκε ότι έλαβε ο πρωθυπουργεύων, με τη στήριξη ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ και της Ενωμένης Διαπλοκής, κ. Λουκάς Παπαδήμος, παρότι για άλλη μια φορά η ηγεσία της ΕΕ στους μόνους που έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης είναι στους τραπεζίτες.

Μάλλον ως πρώην μεγαλοστέλεχος του τραπεζικού τομέα, ένοιωσε ανακούφιση ο νεολαϊκιστής πρωθυπουργός της Ελλάδας, ο οποίος δεν ντράπηκε να χαρακτηρίσει «βραχυπρόθεσμες τις δυσμενείς συνέπειες στα εισοδήματα», από την πολιτική που εντέλλεται από την τρόικα να ασκήσει. «Η Ευρώπη μας δίνει ψήφο εμπιστοσύνης, ας μην την διαψεύσουμε, αντίθετα ας διαψεύσουμε όσους πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να τα καταφέρει», δήλωσε εμφατικά σήμερα. Εννοώντας ότι για να γίνει αυτό θα πρέπει να παραμείνει ο ίδιος στην πρίζα σαν πρωθυπουργός της Ελλάδας, με ρεύμα ευρωπαϊκό και ΔΝΤικό. Απαντώντας σε ερώτηση για τον χρόνο των εκλογών και εάν στην επόμενη Σύνοδο του Ιουνίου θα βρίσκεται στη θέση του πρωθυπουργού, με προδηλωτική σαφήνεια είπε: «όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το έργο της, θα ληφθούν οι αποφάσεις για την ημερομηνία προκήρυξης εκλογών…».

Ας τα βάλουμε λοιπόν σε μια λογική σειρά. Ο κ. Παπαδήμος μετά την επιτυχία (του) στην συμβολή της διάσωσης του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης και στη συγκυριακή σωτηρία των Ελλήνων τραπεζιτών με μεταβίβαση προσόδων από το πιάτο των Ελλήνων και από το υστέρημα των ευρωπαίων πολιτών, ασφαλώς, θεωρεί ότι επιτέλους η Ευρώπη του έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης για να «ολοκληρώσει το κυβερνητικό έργο», το οποίο όπως ίσως γνωρίζετε, ποτέ και πουθενά στον κόσμο δεν ολοκληρώθηκε τουλάχιστον τα τελευταία 200-250 χρόνια, σύμφωνα με την παγκόσμια πολιτική ιστορία! Άρα, μετά την ψήφο εμπιστοσύνης των έξω από εδώ, δεν έχουν οι μέσα από εδώ κανένα δικαίωμα να διακόψουν την θητεία της προσωρινής κυβερνήσεως του δικομματισμού και των εξαπτερυγών του. Όποιος αποπειραθεί – τι λέω, όποιος διανοηθεί – να διακόψει το έργο αυτής της «κυβέρνησης άρπα-κόλα», θα προσβάλει την εμπιστοσύνη της Ευρώπης!! Όποιος τολμήσει να βγάλει τον δοτό πρωθυπουργό από την πρίζα, θα προκαλέσει πανευρωπαϊκό βραχυκύκλωμα, μας λέει το κύκλωμα των διαπλεκομένων. Δεν πειράζει που «καρφώνεται»! Δεν έχουν σημασία πλέον αυτές οι λεπτομέρειες. Σημασία έχει μόνον το καλώδιο και η πρίζα. Είναι καλός αγωγός ο κ. Παπαδήμος, ο νέος καταλληλότερος… αγαπητέ κ. Σαμαρά. Μην τολμήσεις να τραβήξεις το καλώδιο… κάηκες!

Ο κ. Παπαδήμος έχει τοποθετηθεί στην πρίζα για μονιμότερος πρωθυπουργός. Ακόμη και αν μεσολαβήσουν εκλογές, διακόπτοντας σε κάθε περίπτωση το μεγαλόπνοο σχέδιο δίχως σχέδιο αυτής της κυβέρνησης, ο κ. Παπαδήμος θα διεκδικήσει τη συνέχιση του έργου του μετεκλογικώς. Για το πώς, ακούγονται διάφορα, αλλά δεν θα αποτολμούσα ποτέ να μεταφέρω φήμες που δεν εμπίπτουν στο γνωσιολογικό μου ερευνητικό ορίζοντα. Κόμμα θα κάνει (θα του κάνουν δηλαδή), «συμφωνία» θα κάνει (θα του κάνουν δηλαδή), δεν γνωρίζω! Μπορεί να γνωρίζει ο κ. Σαμαράς και κάμποσοι ακόμη από το ημέτερο πολιτικό προσωπικό. Λέτε να μην γνωρίζουν ή λέτε να μην έχει καν σημασία αν γνωρίζουν ή δεν γνωρίζουν;

Τι να πω, μπορεί και να μην έχει σημασία εδώ που φτάσαμε, μία ολόκληρη χώρα να εξαρτάται από ένα καλώδιο και μία πρίζα «έξω από δω»!! Στο σημείο αυτό η τεχνολογία της δημοκρατικής πολιτικής σηκώνει τα χέρια, αισθανόμενη ότι με ακόμα μια λέξη κινδυνεύει από ηλεκτροπληξία. «Απονήρευτοι» αναγνώστες μου, σας ικετεύω μην τολμήσετε να αναρωτηθείτε «τι εννοεί ο ποιητής»! Γνωρίζετε πολύ καλά ότι η έννοια της δημοκρατίας στην Ελλάδα δεν διασύρεται απλώς – αυτό συμβαίνει στην ΕΕ δια του πειράματος της Ελλάδας – αλλά κατάντησε μία κουραστική φαρσοκωμωδία. Όπως έχω προβλέψει, στο τέλος θα εμφανισθείτε οι περισσότεροι κουρασμένοι και αγανακτισμένοι από την ίδια την δημοκρατία και όχι από την φαρσοκωμωδία της που διαδραματίζεται στις οθόνες σας και ενδεχομένως μέσα στο μυαλό σας. Άμα φωλιάσει εκεί, το παιχνίδι για τον ελληνικό λαό θα έχει χαθεί δια παντώς, ζημιώνοντας αφάνταστα και την επόμενη γενιά «δουλοπαροίκων», που στο κάτω-κάτω δεν φταίει σε τίποτα.

Όπως θαυμάσια είχε εξηγήσει ο προηγούμενος καταλληλότερος Γιώργος Παπανδρέου, η δημοκρατία στην Ελλάδα έπρεπε να κάνει ένα βήμα πίσω για να σταθεροποιηθεί. Το έκανε, αλλά δεν σταθεροποιήθηκε φαίνεται κι έτσι αποφασίστηκε να γίνουν μπόλικα πηδηματάκια προς τα πίσω, τόσα όσα επιτρέπει η μπαλαντέζα με το ευρωπαϊκό ρεύμα. Τώρα, αν γίνουν άτσαλες κινήσεις και βγει το καλώδιο από την πρίζα, είπαμε, θα φταίει η Μέρκελ, η Παπαρήγα κι ο Τσίπρας.

Αθλιότητες… πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος δίχως να εξαντλήσει τα αποθέματα χιούμορ που διαθέτει, να σχολιάσει αυτό το πολιτικό καραγκιοζιλίκι που διαδραματίζεται στην χώρα! Θα σταματήσω εδώ, αφού επισημάνω ότι χώρες που πτώχευσαν εύκολα, δύσκολα ή ακόμα και δραματικά επώδυνα για την κοινωνία, άντεξαν και δεν διαλύθηκαν κοινωνικά και διοικητικά. Χώρες όμως που πτώχευσαν γελοιοποιώντας την έννοια της λαϊκής κυριαρχίας και λοιδορώντας το πνεύμα της δημοκρατίας, υποβιβάστηκαν για πολλά χρόνια στο περιθώριο της ιστορίας, στον βαθμό που δεν τις βρήκαν άλλα δεινά εθνικού χαρακτήρα για να τις διαμελίσουν και να εξευτελίσουν τον λαό τους. Τελεία!

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply