Ο κ. Μεϊμαράκης, ο Dr. Fox & “συνοδοί”…

Του Καθηγητή Γιώργου Πιπερόπουλου

Διάβασα στα blogs ότι εγείρονται «ερωτηματικά» για το ταξίδι στο Στρασβούργο και συμμετοχή στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων στο Συμβούλιο της Ευρώπης επειδή, όπως δείχνει επίσημο έγγραφο που «διέρρευσε» σε ΜΜΕ και στο διαδίκτυο, τον δικό μας Πρόεδρο κ Μεϊμαράκη συνόδεψε η θυγατέρα του κ Ελένη Μεϊμαράκη.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κ. Μεϊμαράκη ο οποίος δήλωσε ότι πάγια τακτική του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι τους ή τις Προέδρους Κοινοβουλίων χωρών-μελών να συνοδεύουν οι αντίστοιχοι σύζυγοι, αλλά στην προκείμενη περίπτωση λόγω κωλύματος της συζύγου του τον συνόδευσε η κόρη του της οποίας τα έξοδα, όπως δήλωσε απαντώντας στα ΜΜΕ και blogs ο κ. Μεϊμαράκης τα «πλήρωσε ο ίδιος και διαθέτει και τα σχετικά παραστατικά».

Kάνω τη σημερινή μου παρέμβαση αποκλειστικά και μόνο στα blogs γιατί θυμήθηκα άμεσα το πρόβλημα που αντιμετώπισε, τέτοια εποχή ένα χρόνο πριν στην Αγγλία ο Dr Liam Fox ο οποίος, ως Υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, πήρε μαζί του σε ταξίδι στο εξωτερικό τον «σύντροφό» του.

Τα εισαγωγικά τα βάζω για να γίνει κατανοητό ότι στην περίπτωση του Dr Fox δεν υπήρχε σύζυγος αλλά «σύντροφος» του ιδίου φύλου.

Κυριολεκτικά τον «έκραξαν» τα Βρετανικά ΜΜΕ και ζήτησαν την «κεφαλή του Dr Fox επί πίνακι» αναζητώντας και τις σχετικές πληροφορίες για τον ποιος επιβαρύνθηκε με το κόστος του εισιτηρίου.

Ο Dr Liam Fox, ένας μέχρι εκείνη τη στιγμή ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΣ βουλευτής και Υπουργός με ευρύτατη αποδοχή και αναγνώριση του έργου του, παρά την αιτιολόγηση του κόστους εισιτηρίου του «συντρόφου» του τελικά υποχρεώθηκε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ καθώς ΔΕΝ μπορούσε να απαντήσει στο άλλο ΜΕΓΑΛΟ ερώτημα που αφορούσε την ανυπαρξία «Θεσμικού ρόλου» του «συντρόφου» του στο Βρετανικό Υπουργείο Άμυνας…

Εφόσον ο Πρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Μεϊμαράκης δήλωσε ότι τα έξοδα εισιτηρίων και ξενοδοχείου της κόρης τα πλήρωσε αυτός και ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης προβλέπει στο πρωτόκολλό του τις «συζύγους-συνοδούς» των Προέδρων μάλλον φαίνεται να «καλύπτει» όσα ΔΕΝ μπόρεσε να «καλύψει» ο Dr Fox…

Δεν θέλω να συγκρίνω τα δύο περιστατικά καθώς άλλο ο κ. Μεϊμαράκης, άλλο ο Dr Fox, άλλο Ελλάδα και ελληνικά ΜΜΕ και άλλο Αγγλία και αγγλικά!

Θα σας υπενθυμίσω το τραγικό περιστατικό του θανάτου, Σεπτέμβριο μήνα πριν 13 χρόνια, του Γιάννου Κρανιδιώτη και του γιού του που τον χωρίς «θεσμικό ρόλο» επέβαινε στο Ελληνικό Υπηρεσιακό αεροσκάφος…

Ας μας πούνε ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. που μας Κυβερνούν επί 38 συναπτά χρόνια, πόσοι «σύζυγοι – σύντροφοι» και μαζί πόσες ντουζίνες δημοσιογράφων και άλλων «παρατρεχάμενων» κατά ΚΑΝΟΝΑ συνοδεύουν Υπουργούς και Υφυπουργούς, Γενικούς Γραμματείς και Διοικητές ΔΕΚΟ σε Ευρωπαϊκά και υπερατλαντικά αλλά και ταξίδια σε χώρες της εξωτικής Άπω Ανατολής…

Και εφόσον μπούνε στο κόπο να απαντήσουν ας μας πούνε ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία ποιος, αμέτρητες φορές «έχει πληρώσει τον… βαρκάρη;»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply