“Ο καλόκαρδος και η χρυσή ροδιά”: Θεατρική παράσταση

Την Κυριακή 25η Μαρτίου στις 5:30 μ.μ. και τις Κυριακές 1 Απριλίου και 8 Απριλίου στις 11:30 π.μ. και στις 5:30μ.μ., «οι ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ» θα παίζουν στο Καμπέρειο Θέατρο το παιδικό θεατρικό έργο της Ειρήνης Μαρρά «ο Καλόκαρδος και η χρυσή ροδιά», με γενική είσοδο 6€.

Η σκηνοθεσία είναι της Μίνας Παππά, τα σκηνικά – κοστούμια της Αγγελικής Κουτσοθανάση και οι χορογραφίες της Μαρίνας Ζαφείρη. Η αγωνία των γονιών για την επαγγελματική αποκατάσταση των παιδιών τους είναι εμφανής στο έργο, καθώς η Καλοκυρά προσπαθεί να συμβουλέψει το μπάρμπα -Σκλήθρα για το μέλλον του γιου του, του Καλόκαρδου.

Έτσι και ο Καλόκαρδος, από τσοπάνης που ήταν, αν και λάτρευε τη φύση και τη δουλειά του, κατέβηκε στην πόλη, μετά από την επιμονή του πατέρα του, για να μάθει κάποια τέχνη. Εκεί θα γνωρίσει το καλό, το κακό, το άδικο, τον έρωτα…

Ο λόγος του λαϊκού παραμυθιού, προσφέρει στους μικρούς θεατές αισθητική απόλαυση, χαρά και αισιοδοξία, αλλά και κοινωνικούς προβληματισμούς. Τα παιδιά «διδάσκονται» κοινωνικά και καλλιτεχνικά, μαθαίνουν, απολαμβάνουν το θέαμα, προβληματίζονται, αποκτούν σταδιακά κριτική σκέψη επάνω στα αισθητικά ζητήματα, στα κοινωνικά προβλήματα, ώστε να συγκροτηθούν κάποτε σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες, που θα παλεύουν για το δίκιο και την ειρήνη.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply