Ομιλίες Αλεξ. Καχριμάνη

Ομιλία Αλεξ. Καχριμάνη στο Μέτσοβο:

Με ομιλία σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Μετσόβου, ολοκλήρωσε τις περιοδείες του Σαββατοκύριακου ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Αφού ευχαρίστησε τους συμπατριώτες του για τη στήριξη που τους παρείχαν επί χρόνια, χάρη στην οποία αναδείχτηκε επί σειρά ετών και διαδοχικά δημοτικός σύμβουλος, δήμαρχος Μετσόβου και νομάρχης Ιωαννίνων, τους ανέπτυξε το πρόγραμμα της παράταξής του για την Αξιοβίωτη Ανάπτυξη της Ηπείρου.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον πρωτογενή και στον τριτογενή τομέα. «Στόχος μας, υπογράμμισε, είναι να συνδεθεί ο θαλάσσιος με τον ορεινό τουρισμό, να επιμηκυνθεί η τουριστική περίοδος, να αυξηθούν οι ημέρες διανυκτέρευσης ανά επισκέπτη. Οι αποστάσεις συντόμευσαν, τα οδικά δίκτυα βελτιώνονται και στόχος μας από δω και στο εξής είναι να συμπληρώσουμε τις υποδομές όπου λείπουν και να προβάλλουμε ενιαία τουριστικά την Ήπειρο».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του αναφέρθηκε και στην Εγνατία Οδό:

«Η Εγνατία Οδός αποτέλεσε μια επανάσταση για την Ήπειρο. Φανταστείτε να μην είχε ληφθεί το δάνειο και να μην είχε ολοκληρωθεί πριν ξεσπάσει η οικονομική κρίση σε τι κατάσταση θα ήταν σήμερα η Ήπειρος».  Αναφέρθηκε επίσης και στις προσπάθειες που είχαν γίνει και από τον ίδιο για την προώθηση του μεγάλου αυτού έργου και την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που είχαν προκύψει στην περιοχή με την αλλαγή χάραξης για την προστασία της καφέ αρκούδας, θυμίζοντας τα εύσημα που του είχε αποδώσει ο τότε υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Κ. Λαλιώτης. «Σήμερα, ακούμε πολλούς να λένε ότι αγωνίστηκαν για την Εγνατία. Αλήθεια που ήταν όταν γίνονταν η αλλαγή χάραξης; Όταν γίνονταν οι κόμβοι;  Πως και δεν τους είχατε αντιληφθεί; Πως και δεν έτυχε ούτε εμείς να συνεργαστούμε;», πρόσθεσε.

«Η πρόταση μας, η πρόταση της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης, στηρίζεται στο σεβασμό στο περιβάλλον, στον πολιτισμό, στον άνθρωπο. Τρία  χαρακτηριστικά που συνδυάζονται κατά τον ιδανικότερο τρόπο στην πατρίδα μας», συνέχισε για να συμπληρώσει, ότι το πρότυπου του Μετσόβου, αποτελεί και παράδειγμα για άλλες περιοχές της  Ηπείρου.

Ομιλία σε Χρυσοβίτσα, Ανθοχώρι & Ανήλιο:

Νωρίτερα μιλώντας στη Χρυσοβίτσα, το Ανθοχώρι και το Ανήλιο, αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια για την στήριξη της αγροτών, προστασία και ανάδειξη των μνημείων, και την τουριστική ανάπτυξη, σε συνδυασμό και με την ολοκλήρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Ανηλίου.

«Ήμασταν – ανέφερε μεταξύ άλλων –  δίπλα στους αγρότες, προχωρήσαμε σε βελτιώσεις των αρδευτικών δικτύων, για να μπορούν οι παραγωγοί μας, να παράγουν ανταγωνιστικά και τοπικά ποιοτικά προϊόντα, όπως είναι η πατάτα Χρυσοβίτσας.To αρδευτικό στο οροπέδιο Πολιτσών πρέπει να ολοκληρωθεί και θα εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για αυτό.  Σταθήκαμε δίπλα στους κτηνοτρόφους, προωθώντας τις διαδικασίες νομιμοποίησης, ηλεκτροδότησης και εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων τους. Στερεώσαμε, συντηρήσαμε και αναδεικνύουμε τα βυζαντινά μνημεία. Ολοκληρώνουμε το Χιονοδρομικό Ανηλίου. Οι περιοχές του ορεινού όγκου αποκτούν υποδομές που τους έλλειπαν, κερδίζουν το στοίχημα της ανάπτυξης. Την προσπάθεια αυτή τη συνεχίζουμε και την ολοκληρώνουμε μέσα από την Αιρετή Περιφέρεια και το πρόγραμμά μας, που στηρίζεται και στοχεύει στην Αξιοβίωτη Ανάπτυξη, σε μια ανάπτυξη που ευελπιστούμε να φέρει νέο κόσμο στα χωριά μας, θα δώσει νέες ευκαιρίες, θα ανακόψει την ανεργία».

Περιοδεία σε Παραμυθιά & Ηγουμενίτσα:

Το Σάββατο ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, περιόδευσε στην αγορά της Παραμυθιάς και της Ηγουμενίτσας, όπου για μια ακόμη φορά συνομίλησε με επαγγελματίες, εμπόρους και κατοίκους των δύο πόλεων, άκουσε τα προβλήματά τους και ανέλυσε τις βασικές αρχές της παράταξής του. Είχε επίσης συνάντηση με τους ιχθυοπαραγωγούς οι οποίοι του  ζήτησαν την προώθηση του  χωροταξικού σχεδιασμού, προκειμένου να λυθεί οριστικά το ζήτημα της μετεγκατάστασης των ιχθυοπαραγωγικών μονάδων. Ο κ. Καχριμάνης, διαβεβαίωσε τους ιχθυοπαραγωγούς, ότι μέχρι την έγκριση και εφαρμογή του χωροταξικού σχεδιασμού, δεν θα επιτρέψει ως αιρετός Περιφερειάρχης, την μετεγκατάσταση καμίας νέας μονάδας, ενώ θα μεριμνήσει για να λυθούν επιμέρους ζητήματα που απασχολούν τις λειτουργούσες σήμερα μονάδες.

Συνάντηση με κτηνοτρόφους για το σταθμό γάλακτος Καστρίου:

Συνάντηση με κτηνοτρόφους της Πρέβεζας είχε σήμερα το πρωί ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που περιόδευσε στα δημοτικά διαμερίσματα Στεφάνη, Ωρωπό, Λούρο, Νέα Σαμψούντα, Νέα Σινώπη και Κανάλι. Μεταξύ άλλων του έθεσαν το ζήτημα του σταθμού πρόψυξης γάλακτος της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ» στο Καστρί, στον οποίο, εκτός των άλλων,  εδώ και πέντε, σχεδόν, μήνες δεν λειτουργεί ο καυστήρας   και οι κτηνοτρόφοι  αναγκάζονται να καθαρίζουν με κρύο νερό τα δοχεία τους. «Ποιοτικά κτηνοτροφικά προϊόντα μπορούν να παραχθούν μόνο αν υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες και υποδομές. Για μας θεωρείται αδιανόητο να κλείσει ο σταθμός που εξυπηρετεί πολλούς κτηνοτρόφους», ανέφερε ο κ. Καχριμάνης, που υποσχέθηκε να παρέμβει προς τους αρμόδιους ώστε όχι να μην καταργηθεί, αλλά να βελτιωθεί η λειτουργία του.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply