Ομιλία Χρήστου Γκόκα, βουλευτή ΠΑΣΟΚ Άρτας

Ομιλία βουλευτή Άρτας Χρήστου Γκόκα, ως ΕΙΣΗΓΗΤΗ του ΠΑΣΟΚ, στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τις προαπαιτούμενες ρυθμίσεις για την εκταμίευση της επόμενης δόσης του Ιανουαρίου:

«« Για την αναγκαιότητα συνέχισης της χρηματοδότησης με τη λήψη της επόμενης σημαντικής δόσης του Ιανουαρίου, αλλά και της συνέπειας και της αποφασιστικότητας που πρέπει να δείξει η χώρα στην υλοποίηση των υποχρεώσεων και δεσμεύσεων που έχει αναλάβει και που πρόκειται να ενισχύσουν την αξιοπιστία της διεθνώς, έκανε λόγο ο βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόκας, ως εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που περιλαμβάνει τις προαπαιτούμενες δράσεις στο πλαίσιο εφαρμογής των συμφωνιών που έχει υπογράψει η Ελλάδα, όπως και την έγκριση του σχεδίου της δανειακής σύμβασης και της ανταλλαγής ομολόγων, που ήδη έχει αποφέρει την εκταμίευση των 43,7 δις ευρώ και τις ρυθμίσεις για τη βιωσιμότητα του χρέους.

«Είναι υποχρέωση απέναντι στην πατρίδα μας, στον ελληνικό λαό και τη νέα γενιά, να συνεχίσουμε το δύσκολο και ανηφορικό δρόμο με πολλή δουλειά και αποφασιστικότητα. Είναι απαίτηση του ελληνικού λαού, με τις θυσίες του οποίου έχουμε την ελπίδα ότι θα τα καταφέρουμε», τονίζει χαρακτηριστικά στην ομιλία του, επισημαίνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις με σχέδιο και αποφασιστικότητα, να προχωρήσει με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση και την εφαρμογή τους.

Είναι καθήκον μας αναφέρει «να δούμε πώς θα ανασυνταχθεί η ελληνική οικονομία, πώς θα περάσουμε γρήγορα σε συνθήκες ανάκαμψης με ενίσχυση της ρευστότητας, με οργάνωση της παραγωγής, με επενδύσεις στην παραγωγή, με αναπτυξιακές δραστηριότητες, με δυνατότητες για τον ιδιωτικό τομέα, για τον κόσμο της εργασίας. Πρέπει να δώσουμε απάντηση στο πραγματικά μείζον πρόβλημα της ανεργίας».

Ειδικότερα, στην ομιλία του ο βουλευτής, αναφέρεται εκετενώς σε μια σειρά σημαντικών θεμάτων που μπορούν να διευκολύνουν την αναπτυξιακή διαδικασία και να δώσουν λύσεις στα οικονομικά και κοινωνικά αδιέξοδα, όπως η επιτάχυνση της απορρόφησης πόρων και υλοποίησης έργων του ΕΣΠΑ, οι αλλαγές που επέρχονται και αφορούν τον μηχανισμό εποπτείας των δημοσιονομικών μεγεθών σε ΟΤΑ, Υπουργεία και ΔΕΚΟ για τον καλύτερο έλεγχο των οικονομικών τους.

Στο πλαίσιο αυτό έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τις ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες, ούτως ώστε όλοι οι ανάπηροι, γενικά, και όχι μόνο οι συνταξιούχοι ανάπηροι του δημοσίου, με ποσοστό 80% και άνω να εξαιρεθούν από την περικοπή των συντάξεων και την μη καταβολή των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδόματος αδείας, αλλά και από τη μη περικοπή του ΕΚΑΣ. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply