Ομιλία Καχριμάνη στο Θεσπρωτικό

Η ισόρροπη ανάπτυξη της Πρέβεζας και του Θεσπρωτικού, προϋποθέτει και την οδική σύνδεση της με την Εγνατία Οδό, υπογράμμισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε ομιλία που πραγματοποίησε στο Δ. Δ. Θεσπρωτικού, λέγοντας, μεταξύ άλλων, και τα εξής: «Δεν  μένουμε στα λόγια, μιλάμε με πράξεις. Η σύνδεση με τον κόμβο Τύριας, είναι αναγκαία, έχει ήδη προγραμματιστεί. Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε ότι η προσπάθεια που είχε αναληφθεί πριν από χρόνια δεν ευδοκίμησε καθώς δεν υπήρξε επαρκής χρηματοδότηση. Μέσω του προγράμματος ΠΙΝΔΟΣ, εντάχθηκε το τμήμα από Τύρια μέχρι Σιστρούνι με προϋπολογισμό 12, 6 εκ. ευρώ. Ο ανάδοχος του έργου αναδείχτηκε στις αρχές του χρόνου και σήμερα αυτό θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει. Δυστυχώς υπήρξε κωλυσιεργία, από πλευράς της αναδόχου εταιρίας,    που μας οδήγησε στην  έκπτωσή της. Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από τους επόμενους δύο μειοδότες και ήδη βρισκόμαστε στη διαδικασία της ανάθεσης του έργου. Την περασμένη Τετάρτη συζητήθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η έκπτωτη εταιρία και πιστεύουμε ότι τις επόμενες ημέρες το έργο θα προχωρήσει πλέον χωρίς προβλήματα».

Αναφερόμενος στο τμήμα που βρίσκεται εντός του Νομού Πρέβεζας, ο κ. Καχριμάνης, τόνισε ότι η μελέτη χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας και ακόμη βρίσκεται στο στάδιο της προμελέτης. Κατά την οριστική εκπόνησή της, θα εξεταστούν οι προτάσεις των κατοίκων της περιοχής ως προς ορισμένα σημεία της χάραξης.

ΣΤΡΑΤΟΣ ΙΩΑΝΝΟΥ: Η Πρέβεζα θα κερδίσει το στοίχημα της Αξιοβίωτης Ανάπτυξης

Τον κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, προσφώνησε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου ο οποίος αφού αναφέρθηκε στους δεσμούς που το συνδέουν με το Θεσπρωτικό, που είναι ο τόπος καταγωγής του, τόνισε και τα εξής:

«Είμαστε μια ομάδα που γνωρίζει τον τρόπο και έχει το όραμα για να κάνει την Πρέβεζα, να κάνει ολόκληρη την Ήπειρο, Αξιοβίωτη, μια Ήπειρο στην οποία αξίζει να ζεις.  Αυτός είναι ο αποκλειστικός μας στόχος τον οποίο θα υλοποιήσουμε εργαζόμενοι    σκληρά, μεθοδικά και αποτελεσματικά.

Τα έργα μας και τα έως τώρα πεπραγμένα μας είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μπορούμε να εργαστούμε με συνέπεια και συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την αυτοδιοικητική μας πορεία και εμπειρία, προκειμένου η Πρέβεζα, αλλά και ολόκληρη η Ήπειρος  να δίνει ευκαιρίες, να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης.  Να συστήσουμε μια Περιφέρεια που να εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά της  πλεονεκτήματα και να τα αξιοποιεί στο έπακρο, με σκοπό ένα καλύτερο μέλλον. Το μέλλον που αξίζουμε όλοι εμείς. Το μέλλον που αξίζουν τα παιδιά μας».

Ο κ. Στρ. Ιωάννου  συνεχίζοντας, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης στη νέα αναπτυξιακή περίοδο που ξεκινά από την 1η Ιανουαρίου:

«Η τύχη του τόπου μας, η τύχη της Ηπείρου είναι στα χέρια μας! Εμείς, όλοι μαζί, οι άνθρωποι του μόχθου και της εργασίας,  οι άνθρωποι του καθημερινού αγώνα, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την απαιτούμενη ανάπτυξη. Γιατί η ανάπτυξη δεν έρχεται ως άλλο μάνα εξ’ ουρανού. Η ανάπτυξη επιτυγχάνεται από ανθρώπους που ξέρουν να δουλεύουν, που ξέρουν να παλεύουν, που ξέρουν να αγωνίζονται και να υπερπηδούν εμπόρια και δυσκολίες».

Αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα, τόνισε:

«Γνωρίζω πολύ καλά  τα προβλήματα και  τις απαιτήσεις της ευρύτερης περιοχής του Θεσπρωτικού, τις οποίες μαζί θα αγωνιστούμε από την επόμενη κιόλας μέρα των αυτοδιοικητικών εκλογών για να τις φέρουμε σε πέρας.. Όπως για την αποπεράτωση του οδικού άξονα Στεφάνης – Τύριας, την οποία εγώ ξεκίνησα και ο Αλέκος Καχριμάνης δημοπράτησε το τμήμα που βρίσκεται εντός του Ν. Ιωαννίνων, την απαραίτητη  για την περιοχή ολοκλήρωση του έργου του βιολογικού καθαρισμού, την αξιοποίηση της λίμνης του Ζηρού με σεβασμό πάντα στο φυσικό πλούτο της περιοχής μας, τις αδειοδοτήσεις και τον εκσυγχρονισμό των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων της ευρύτερης περιοχής».

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply