Ομιλία Καχριμάνη στη Θεσπρωτία

Τη βεβαιότητά του για τη νικηφόρα έκβαση του προεκλογικού αγώνα, εξέφρασε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην κεντρική προεκλογική ομιλία που πραγματοποίησε στην Ηγουμενίτσα το βράδυ της Τρίτης, 2 Νοεμβρίου 2010.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης, απηύθυνε κάλεσμα συνεργασίας και στήριξης προς όλους τους πολίτες, που πιστεύουν στο ρόλο της Αυτοδιοίκησης, που προσδοκούν στην ανάπτυξη της Θεσπρωτίας και της Ηπείρου: «Την Κυριακή, υπογράμμισε,   το μόνο που  διακυβεύεται είναι  το μέλλον  της Θεσπρωτίας, οι δικές σας πραγματικές ανάγκες, η ανάπτυξη της ενιαίας Ηπείρου. Κανένα δίλημμα και καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν μπορεί να επιβάλει στους Θεσπρωτούς, στους Ηπειρώτες να επιλέξουν πρόσωπα που  δεν μπορούν να στηρίξουν το παρόν, να σχεδιάσουν  το μέλλον τους. Την Κυριακή επιλέγουμε ανθρώπους που   έχουν αποδείξει την προσήλωσή τους στην αυτοδιοίκηση και δεν έχουν το ένα μάτι  στην Ήπειρο και το άλλο στην Αθήνα και τη Βουλή».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, τόνισε ότι η Ήπειρος, χρειάζεται μια διοίκηση που θα ενώνει, δεν θα διχάζει, δεν θα στηρίζεται και δεν θα επιβάλλεται στη θέληση των πολιτών μέσω μηχανισμών

Αναφερόμενος στα ζητήματα της Θεσπρωτίας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων,  και τα εξής: «Ξεκινάμε το σχεδιασμό των μεγάλων παρεμβάσεων και δίνουμε τη λύση στα  προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Θέτουμε σε άμεση προτεραιότητα τη βελτίωση των υποδομών για τον τουρισμό, ώστε να αποκτήσουν όλες οι  τουριστικές περιοχές επαρκή δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης. Αναλαμβάνουμε να λύσουμε τα άμεσα προβλήματα των κτηνοτρόφων και των καλλιεργητών. Προχωρούμε τις διαδικασίες για τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεων τους, παρεμβαίνουμε για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υπερχείλιση του Καλαμά. Προωθούμε λύσεις για τα  απαξιωμένα αρδευτικά και αποστραγγιστικά δίκτυα. Ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα χωρίς υποδομές δεν γίνονται.

Αναβαθμίζουμε το οδικό δίκτυο, ολοκληρώνουμε την οδική σύνδεση της Εγνατίας με το Σούλι, προωθούμε τη βελτίωση της οδικής σύνδεσης με τη Σαγιάδα και τους Αγίους Σαράντα. Προωθούμε την κατασκευή εμπορευματικού σταθμού κοντά στο λιμάνι, αλλά και δίνουμε μάχη για την δημοπράτηση της Γ φάσης,  που ενώ τη σταμάτησαν, ούτε καν την υπόσχεσή τους για δημοπράτηση εντός του περασμένου Αυγούστου δεν τήρησαν. Η Θεσπρωτία θα αποκτήσει νέα δυναμική με την κατασκευή της Ιόνιας οδού και της παραλιακής προς Πρέβεζα. Η Ιόνια οδός σήμερα όμως καρκινοβατεί. Όσοι έχουν θέση ευθύνης, δεν μιλήσανε, δεν μιλάνε.

Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις με τις κατάλληλες υποδομές, με τη δημιουργία γραφείου για τις νέες επενδύσεις. Ενθαρρύνουμε και προωθούμε τις νέες τεχνολογίες και την καινοτομία στον πρωτογενή και τριτογενή τομέα.

Η ορεινή Θεσπρωτία, το Φιλιάτι, το Σούλι, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά για την παραγωγή ποιοτικών κτηνοτροφικών προϊόντων. Οι κτηνοτρόφοι όμως έμειναν αβοήθητοι, η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ αντί να επενδύσει στην ηπειρώτικη κτηνοτροφία, προσέφυγε  στο Βόλο  για αγορά γάλακτος. Αλήθεια γιατί; Τι συμφέροντα εξυπηρετούνται;

Δίνουμε έμφαση στον τουρισμό και τον πολιτισμό. Δημιουργούμε δίκτυο αρχαιολογικών χώρων, μνημείων και μουσείων. Συντηρούμε και αναδεικνύουμε τα μνημεία μας, προωθούμε την ενιαία   προβολή του τουρισμού της Ηπείρου, συνδέουμε τον θαλάσσιο με τον ορεινό τουρισμό.  Επιδιώκουμε την καλύτερη παροχή υπηρεσιών, την επιμήκυνση της τουριστικής  περιόδου.

Απλώνουμε χέρι βοήθειας στους ανήμπορους συμπατριώτες μας. Δημιουργούμε Όργανο για τις κοινωνικές δομές. Όπως ακριβώς έχουμε κάνει και στο νομό Ιωαννίνων. Ειδικά σήμερα που και οι δομές αυτές, μπήκαν στη μέγγενη του μνημονίου, η χρησιμότητά τους είναι κάτι παραπάνω από μεγάλη.

Ενισχύουμε τις δομές υγείας, ολοκληρώνουμε τις αθλητικές εγκαταστάσεις, στηρίζουμε τη λειτουργία του ΤΕΙ, προωθούμε την τηλεεκπαίδευση στα σχολεία, ενισχύουμε την προσχολική μέριμνα. Όλα αυτά δεν είναι σχέδια επί χάρτου. Είναι δράσεις και παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν. Είναι δράσεις που για αρκετές  υπάρχουν ήδη παραδείγματα στο νομό Ιωαννίνων.

Ζητήσαμε να γίνει ανοικτός διάλογος για τη χωροθέτηση της διέλευσης του αγωγού φυσικού αερίου. Κάποιοι επέμειναν να γίνει μετά τις εκλογές. Η απόφαση όμως έχει παρθεί και αυτό προσπαθούν να το αποσιωπήσουν, να το κρύψουν. Εμείς αποφάσεις, για οποιοδήποτε θέμα, που λαμβάνονται ερήμην των πολιτών, δεν πρόκειται να τις αποδεχθούμε, δεν πρόκειται να συνηγορήσουμε στη λήψη τους».

Καταλήγοντας ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, κάλεσε τους Θεσπρωτούς, να δώσουν δυναμικά το παρών την Κυριακή στις κάλπες, τονίζοντας ότι η νίκη της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης», είναι νίκη  της Αυτοδιοίκησης, νίκη της Περιφέρειας Ηπείρου.

* Μετά το τέλος της ομιλίας, ακολούθησε πάρτι νεολαίας, στο οποίο ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Θωμάς Πιτούλης και οι υποψήφιοι σύμβουλοι, είχαν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τους νέους της Θεσπρωτίας και να συζητήσουν για θέματα που τους απασχολούν.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply