Ομιλία Α. Νάστα στη Λούτσα

Ο συνδυασμός “Δημοτική Ενωτική Πορεία” του Υποψηφίου Δημάρχου Πάργας Αντώνη Νάστα, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

Την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Λούτσα, επισκέφθηκε την Κυριακή, 31 Οκτωβρίου 2010,  ο υποψήφιος δημάρχου Πάργας  κ. Νάστας συνοδευόμενος από τους συνεργάτες του και τους υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους του συνδυασμού, “Δημοτική Ενωτική Πορεία”.

Ο κ. Νάστας έγινε δεκτός με ιδιαίτερη θέρμη, από τους κατοίκους του χωριού  και τους τοπικούς φορείς. Στην ομιλία του , την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Πάργας δεν έκρυψε την συγκίνηση του και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους συγχωριανούς του για την παρουσία τους και την στήριξη που του έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο κ. Νάστας αναφέρθηκε στο έργο που επιτελέστηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του, το οποίο χαρακτήρισε σημαντικό και πρωτόγνωρο για τον Δήμο Φαναρίου, τονίζοντας πως «Πριν τέσσερα χρόνια πήρα μαζί με τους συνεργάτες μου έναν Δήμο χωρίς όραμα, με πολλά προβλήματα, χωρίς εξοπλισμό,  χωρίς  μελέτες και με πολλές υποχρεώσεις. Αγωνιστήκαμε με μεθοδικότητα και   αποφασιστικότητα και με σωστή διαχείριση καταφέραμε να μιλάμε σήμερα για έναν Δήμο πρωταγωνιστή. Έναν Δήμο που δεν χρωστάει ούτε ένα Ευρώ».

Ο κύριος Νάστας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο έργο της σύνδεσης του Καναλλακίου με την  Εθνική Οδό, τονίζοντας πως είναι ένα έργο με πολλαπλά οφέλη για όλο το Δήμο.

Αναφέρθηκε στην οργάνωση και την στελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου και τα οφέλη που αποκόμισε ο Δήμος από την πιστοποίηση των υπηρεσιών του ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στις μελέτες τις οποίες έχει ετοιμάσει ο Δήμος Φαναρίου και οι οποίες είναι έτοιμες για υλοποίηση στην τετραετία που ξεκινάει με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Ο κ. Νάστας έκανε έναν απολογισμό του έργου που έγινε στην Λούτσα κατά την διάρκεια της πρώτης θητείας του, τονίζοντας πως «κάναμε πολλά για την Λούτσα, γιατί η Λούτσα και η παραλία της αποτελούν τον κυριότερο τουριστικό προορισμό του Δήμου μας και στις τουριστικές επιχειρήσεις της Λούτσας δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά και εργάζονται δημότες από όλο το Δήμο Φαναρίου». Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην νέα οδική σύνδεση της παραλίας Λούτσας με την Εθνική Οδό αλλά και στην ανάπλαση του τμήματος της παραλίας το οποίο εκκρεμούσε τονίζοντας πως «με τα δύο αυτά έργα δόθηκε ανάσα στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της Παραλίας και προοπτική ανάπτυξης στην περιοχή και στις ιδιοκτησίες που υπάρχουν εκεί».

Ο κ. Νάστας αναφέρθηκε στα έργα τα οποία προγραμματίζονται για την Λούτσα κάνοντας αναφορά στη μελέτη για το Σχέδιο πόλης του Παραλιακού οικισμού, στη μελέτη για την διάνοιξη κάθετων και παραλλήλων δρόμων μεταξύ της παραλίας και της Εθνικής Οδού, οι οποίοι θα συμβάλλουν στην αξιοποίηση των εκτάσεων πάνω από τον οικισμό, στη μελέτη για το αλιευτικό καταφύγιο και τη μαρίνα στο Λιμανάκι, αλλά και στη μελέτη για τον Βιολογικό καθαρισμό της παραλίας Λούτσας – Βράχου την οποία έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο κύριος Νάστας αναφερόμενος στο φλέγον θέμα της σύνδεσης του χωριού με  την Εθνική Οδό και την έλλειψη σοβαρού και ασφαλούς κόμβου, δεσμεύθηκε  πως «θα πιέσω προς κάθε κατεύθυνση και σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία έχει την αρμοδιότητα για τους Εθνικούς Δρόμους θα προχωρήσουμε στην κατασκευή ενός σύγχρονου και ασφαλούς κόμβου για το χωριό μας» ενώ αναφερόμενος στο θέμα των οικοπέδων τόνισε χαρακτηριστικά «πως πολύ σύντομα θα διευθετήσουμε το θέμα και τα οικόπεδα θα μοιραστούν στους δικαιούχους».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νάστας παρουσίασε τους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από την εκλογική περιφέρεια της Πάργας και του Φαναρίου και αναφερόμενος στους υποψηφίους  για τοπικό συμβούλιο του χωριού τόνισε πως «είναι όλοι τους νέα παιδιά με όρεξη να προσφέρουν στο χωριό και στον τόπο που ζουν. Τιμήστε τους με την ψήφο σας και εμπιστευθείτε τους».

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply