Ομιλία Α. Νάστα στην Αγιά

Την Αγιά επισκέφτηκε την Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010, ο δήμαρχος Φαναρίου και υποψήφιος δήμαρχος Πάργας, Αντώνης Νάστας, στην οποία πραγματοποίησε ομιλία. Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο από νωρίς στην πλατεία της Αγιάς, εν αναμονή του λόγου.

Στην ομιλία του ο κ. Νάστας, αναφέρθηκε στις βασικές υποδομές που έχει ανάγκη η Αγιά, αλλά και στις πολύ μεγάλες προοπτικές που διανοίγονται. Την προοπτική να μετατραπεί η Αγιά από άκρο του νομού της Πρέβεζας, σε πύλη εισόδου του νέου Δήμου Πάργας. Προοπτική να αναδειχθεί η Αγιά, στο σημείο εκείνο που θα ενώσει τουριστικά την πόλη της Πάργας με αυτή των Συβότων. Προοπτικές που μπορούν να μετατραπούν σε αναπτυξιακά άλματα για το Τοπικό Διαμέρισμα, με σωστό σχεδιασμό και προώθηση των κατάλληλων δράσεων.

Ο υποψήφιος δήμαρχος ανέφερε με λεπτομέρεια το πλάνο του, στο οποίο ιδιαίτερη βαρύτητα έχουν οι εξής δράσεις:
1. Η ένταξη των παραλιών της Αγιάς στον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ως ζώνη τουριστικής ανάπτυξης.
2. Η ασφαλτόστρωση βασικών αξόνων με προορισμό τις παραλίες της Αγιάς, και η ανάπτυξη αυτών.
3. Η κατασκευή νέας δεξαμενής για υδροδότηση όλων των συνοικιών του χωριού.
4. Η ολοκλήρωση του δικτύου ύδρευσης και η σύνδεση των παροχών.
5. Η σύνδεση της Αγιάς με το αποχετευτικό δίκτυο της Πάργας.
6. Η δημιουργία τουριστικών παρατηρητηρίων, η ανάδειξη και σήμανση των τουριστικών διαδρομών και μονοπατιών, καθώς και η δημιουργία κέντρου τουριστικής πληροφόρησης στην είσοδο της Αγιάς.
7. Η διάνοιξη νέου δρόμου από την γέφυρα Τρικόρφου έως την κορυφή Λιάλιου.
8. Η εκπόνηση μελέτης για την ανάπλαση και ανάδειξη του παραδοσιακού οικισμού της Αγιάς.
9. Η συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο, τον αγροτικό σύλλογο και τον σύλλογο γυναικών, για οργάνωση γιορτής του λαδιού, υπό την αιγίδα του Δήμου.
10. Η ανάπτυξη δράσεων πράσινης ενέργειας με ανταποδοτικά οφέλη.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων, οι οποίοι έγιναν δεκτοί με χειροκροτήματα, τα οποία ήταν ιδιαιτέρως ηχηρά για τους υποψηφίους που κατάγονται από την Αγιά. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά το τέλος της ομιλίας, το πλήθος παρέμεινε συγκεντρωμένο, οπότε ο κ. Νάστας κατέβηκε από το βήμα και χαιρέτισε έναν – έναν προσωπικά τους παριστάμενους.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply