Ομιλία Αργύρη στο Νεοχώρι Άρτας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης πραγματοποίησε μεγάλη πολιτική ομιλία στο Νεοχώρι Άρτας. Τον κ. Αργύρη συνόδεψαν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Κώστας Μπόβολος και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».  Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του αναφέρθηκε καταρχήν στην τεράστια πολιτική σημασία που έχουν οι αυτοδιοικητικές εκλογές για το παρόν και το μέλλον της Ηπείρου.

«Το νέο αυτοδιοικητικό μοντέλο, που καθιστά τις Περιφέρειες αιρετές, δίνει τη δυνατότητα να πάρουμε την τύχη της Ηπείρου στα χέρια μας. Απορρίπτουμε την μιζέρια , την μικροκομματική και πελατειακή εκμετάλλευση της αυτοδιοίκησης. Θέλουμε μία Περιφέρεια κινητήριο μοχλό ανάπτυξης, ισχυρή αυτοδιοικητική δομή, που εξυπηρετεί τον Ηπειρώτη και τις κοινωνικές του ανάγκες» τόνισε ο κ. Αργύρης.

Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης της Ηπείρου, της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις», για την περιοχή της Άρτας και ειδικότερα για τον Αρτινό κάμπο.

«Η  Ήπειρος με την ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού γίνεται πόλος συνδυασμένων μεταφορών.  Δεν φτάνει όμως αυτό. Πρέπει να δημιουργηθούν και οι Κόμβοι, ώστε όλες οι περιοχές του Νομού Άρτας, να έχουν άμεση πρόσβαση στην Ιόνια οδό. Ο κάμπος της Άρτας μπορεί να γίνει πρότυπο πράσινης επιχειρηματικότητας. Τα ποιοτικά αγροτικά προϊόντα η ελιά, τα ακτινίδια, τα εσπεριδοειδή, πρέπει να αποκτήσουν και ταυτότητα. Οδηγός μας είναι  Ποιότητα και Ταυτότητα Παντού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αργύρης.

Ήταν κατηγορηματικός στο θέμα της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ : « Η ΔΩΔΩΝΗ είναι πυλώνας της παραγωγής της περιοχής μας. Για εμάς τους Ηπειρώτες είναι ότι η Ακρόπολη για την Ελλάδα. Δεν πουλιέται, ήταν, είναι και θα παραμείνει Ηπειρωτική Βιομηχανία» είπε ο κ. Αργύρης.

Το ίδιο κατηγορηματικός ήταν και στο πρόβλημα που έχει προκύψει σχετικά με την λειτουργία του Διβαριού στον Αμβρακικό κόλπο. «Ως επικεφαλής της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις», δηλώνω ξεκάθαρα ότι το Διβάρι όπως ανήκε για 60 χρόνια  στον Αλιευτικό Συνεταιρισμό,  και  στους  ψαράδες  του,  έτσι  θα  συνεχίσει  και  να  ανήκει». Και  συνέχισε : « Ο Αμβρακικός θα ξαναγίνει ο ψαρότοπος που θα βελτιώσει το εισόδημα των κατοίκων του. Ο Αμβρακικός χρειάζεται συνεχή ροή από τον Άραχθο, μαζί με τον οποίο αποτελούν πηγή ζωής για όλο το νότιο κομμάτι της Ηπείρου, και μαζί θα τους προστατέψουμε. Με το ειδικό πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ, το οποίο δίνει κίνητρα μετεγκατάστασης των ιχθυοκαλλιεργειών, η μείωση των οργανικών φορτίων, η απομάκρυνση των καυσίμων και η δημιουργία αλιευτικών καταφυγίων, η τάφρος Φιλοκάστρου και η πλωτή εξέδρα στην Κόπραινα θα δώσουν πραγματική ανάσα στον Αμβρακικό ».

Τέλος ο κ. Αργύρης κάλεσε τους πολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές, δίνοντας έτσι την μάχη τους για μια νέα Ήπειρο, για μια Ήπειρο που θα μπορείς να ζεις και να δημιουργείς.

«Σας καλώ όλους  να δώσουμε μαζί αυτή τη μάχη. Να γράψουμε μαζί  μία νέα σελίδα ιστορίας για την Ήπειρο. Να πάρουν οι Ηπειρώτες την τύχη της στα χέρια τους. Το μπορούμε και το αξίζουμε», κατέληξε ο κ. Αργύρης.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply