Ομιλία Αργύρη στο Μέτσοβο

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης, πραγματοποίησε την Κυριακή 17 Οκτωβρίου πολιτική ομιλία στην Κεντρική Πλατεία του Μετσόβου. Τον κ. Αργύρη συνόδεψαν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρίστος Παπαβρανούσης, και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ». Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σχέδιο περαιτέρω ανάπτυξης της περιοχής Μετσόβου, αξιοποιώντας στο έπακρο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει.

«« Το Μέτσοβο, η πατρίδα πολλών Ηπειρωτών Ευεργετών, αλλά και τόπος με πλούσια πολιτισμικά χαρακτηριστικά, μπορεί να αποτελέσει πρότυπο αγροτουριστικό. Η παράταξή μας στοχεύει στην απόδοση ταυτότητας σε μία περιοχή, η οποία εμφανίζει προϊόντα (μεταποίησης πρωτογενούς τομέα, ξύλου, τουρισμός) τα οποία μπορούν να αποτελέσουν αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη.  Είναι αλήθεια ότι ορισμένα από αυτά, όπως τα τυριά και το κρασί, έχουν όνομα και ταυτότητα, αυτή όμως πρέπει να επεκταθεί και σε άλλα προϊόντα. Όλες οι δραστηριότητες που έχουν αναπτυχθεί, συνεδριακός τουρισμός, πινακοθήκη, μουσεία, μικρές βιοτεχνίες, εντάσσονται σε ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξής τους που δεν αφορά μόνο το Μέτσοβο αλλά επεκτείνεται και στα υπόλοιπα χωριά στα οποία πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμα. Ειδικότερα ενισχύουμε περαιτέρω τις ειδικές μορφές τουρισμού όπως ο συνεδριακός και ο χειμερινός τουρισμός. Για τον τελευταίο η οργάνωση και αναβάθμιση της υποδομής καθώς και η λειτουργία υποδοχής σχολείων της Περιφέρειας για εξάσκηση στο σκι είναι μερικές από τις δραστηριότητες που σκοπεύουμε να εντάξουμε».

Ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε και στις καινοτόμες δράσεις που περιλαμβάνονται στο στρατηγικό σχέδιο της ανάπτυξης της περιοχής και αφορούν τη χρήση της βιομάζας κύρια από υπολείμματα της υλοτομίας στα δάση για θέρμανση με χρήση κεντρικοποιημένου συστήματος, η υπογειοποίηση όλων των καλωδίων της ΔΕΗ ή του ΟΤΕ και η χρήση αερίου για φωτισμό στους δρόμους, κίνητρα στις ξενοδοχειακές μονάδες θα δοθούν κίνητρα για περιορισμό της ενεργειακής κατανάλωσης, βελτίωση των οδικών υποδομών μεταξύ των χωριών του Δήμου Μετσόβου, ενίσχυση   της λειτουργίας του Παραρτήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείο και λειτουργία βιβλιοθηκών για παιδιά σε όλα τα τοπικά διαμερίσματα.

« Ποιότητα ζωής, ορθολογικός σχεδιασμός για την ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας. Αυτές είναι οι αρχές μας.  Το Μέτσοβο έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που εμείς θέλουμε να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε.  Θα το κάνουμε με γνώμονα πάντα τον κάτοικο της περιοχής και με γνώμονα την ταυτότητα και ποιότητα της περιοχής» κατέληξε ο κ. Αργύρης.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply