Ομιλία Αργύρη στο Βουργαρέλι Άρτας

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, μίλησε στο Βουργαρέλι Άρτας, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Μπόβολο και υποψηφίους περιφερειακούς σύμβουλους του Νομού Άρτας της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ». Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του αλλά και στο διάλογο που ακολούθησε με τους κατοίκους της κοινότητας τόνισε ότι το Βουργαρέλι,  ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Τζουμέρκων, αποτελεί πεδίο εφαρμογής του προγράμματός μας για την ανάπτυξη της Ηπείρου.

«Οι ορεινές περιοχές, με τον φυσικό τους πλούτο, τα ποτάμια, τα βουνά, οι βοσκότοποι, αποτελούν το συγκριτικό πλεονέκτημα για την ανάπτυξη του τόπου μας. Ή Ήπειρος των νερών και της φυσικής πανίδας και χλωρίδας είναι βασικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του τόπου μας που αναδεικνύονται από την αιρετή Περιφερειακή Διοίκηση» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αργύρης.

Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης ανέπτυξε σημείο – σημείο το πρόγραμμα της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις», τονίζοντας ιδιαίτερα τον στόχο για Ήπειρο της ποιότητας και της ταυτότητας.

«Η ολοκληρωμένη ανάπτυξη των ορεινών όγκων, και ιδιαίτερα των Τζουμέρκων, έχει ως κύριο πυλώνα την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιφέρειας στον πρωτογενή τομέα.

Η γεωργία και η κτηνοτροφία κατέχουν πρωταρχική θέση στο πρόγραμμα μας και τόπος μας αποτελεί παράδειγμα αξιοποίησης για βιώσιμη ανάπτυξη, του συνόλου των τοπικών παραγωγικών δυνατοτήτων. Δίνει ώθηση για την συνολική ανάπτυξη της Ηπείρου.

Η παραγωγή ποιοτικών τροφίμων, που αποτελεί το κεντρικό στόχο της πολιτικής μας, θα αναδείξει στο μέγιστο δυνατό την παράδοση της περιοχής στην παραγωγή ποιοτικών και ταυτοποιημένων προϊόντων.

Πιστοποίηση, ταυτότητα, ποιότητα και διαπίστευση καθιερώνουν το ηπειρώτικο καλάθι με διατροφικά προϊόντα, που σε συνδυασμό με την πιστοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών στην παιδεία, υγεία και πολιτισμό, διαμορφώνουν και κατοχυρώνουν την ταυτότητα και το μέλλον της Ηπείρου» επεσήμανε ο κ. Αργύρης.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ολοκλήρωση των υποδομών στους ορεινούς όγκους.

«Οι ορεινές περιοχές και κυρίως τα Τζουμέρκα χρειάζονται και υποδομές κυρίως στο οδικό δίκτυο. Η ολοκλήρωση εθνικών οδών Άρτας Τρικάλων και Άρτας Καρδίτσας καθώς και η βελτίωση του παρατημένου επαρχιακού δικτύου είναι στις άμεσες προτεραιότητες του προγράμματός μας» είπε ο κ. Αργύρης.

Κλείνοντας ο κ. Αργύρης τόνισε : «Εμείς καταθέτουμε το Πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα  γνώσης, θέλησης,  αποφασιστικότητας, πράξης. Για μια νέα Ήπειρο των ανοιχτών οριζόντων. Οι άλλοι δεν έχουν να προτείνουν τίποτε. Θέλουν μια Ήπειρο της  απραξίας, του φόβου και της συντήρησης. Γι αυτό οι Ηπειρώτες με το αλάνθαστο κριτήριό τους θα μας εμπιστευθούν και να είναι σίγουροι ότι θα δικαιωθούν».

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply