Ομιλία Αργύρη στην Πρέβεζα

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης, μίλησε σήμερα στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ-ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ» στην Πρέβεζα. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι του συνδυασμού στην Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας και απεύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Παύλος Γερουλάνος. Κατά την έναρξη της ομιλία του ο κ. Αργύρης τόνισε τα εξής:

«« Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες, Φίλες και Φίλοι, Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη σημερινή σας παρουσία στην αποψινή μας συγκέντρωση. Σήμερα , εδώ από την Πρέβεζα, στέλνουμε ένα μήνυμα νίκης και προοπτικής για την Ήπειρο. Στέλνουμε ένα μήνυμα ότι η Πρέβεζα, ως ισότιμος εταίρος στην ενιαία Περιφέρεια Ηπείρου, είναι δυναμικά παρούσα στο δρόμο της Ανάπτυξης, της Καινοτομίας, της Ισότητας, της Διαφάνειας και της Ευημερίας των πολιτών. Στέλνουμε μήνυμα ότι οι επικείμενες εκλογές δε θα κριθούν από πανικόβλητες επικοινωνιακές κινήσεις ανατροπής της απόφασης των Ηπειρωτών να πάει ο τόπος μας μπροστά. Οι δυνάμεις της συντήρησης και της απραξίας , κάθε μέρα που περνά , συνειδητοποιούν ότι αποτελούν μειοψηφία στην κοινωνία και δεν μπορούν να γίνουν ανάχωμα στην εξέλιξη και την πρόοδο του τόπου μας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλία του ο κ. Αργύρης, αναφερόμενος στην πρόταση του συνδυασμού για την Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας, τόνισε τα εξής:

«Για κάθε περιφερειακή ενότητα αλλά και για κάθε γωνιά της Περιφέρειας επιδιώκουμε να διαδραματίσει το δικό της ρόλο σε μια συντονισμένη αναπτυξιακή δυναμική. Κάθε ενότητα και κάθε γωνία της Ηπείρου αποτελεί ισότιμο και ομόρρυθμο εταίρο. Θέλουμε να κάνουμε την Πρέβεζα πρότυπο της πράσινης ανάπτυξης και του ολοκληρωμένου παραγωγικού ιστού. Μια πράσινη ανάπτυξη βασισμένη στο σπάνιο περιβάλλον, τον πολιτισμό, τον τουρισμό και την αγροτική οικονομία. Την Πρέβεζα με τον ξεχωριστό πολιτισμό της, την αρχαία Νικόπολη, το μυθικό  Αχέροντα και το νεκρομαντείο, την Κασσώπη, τα κάστρα και τα άλλα  μνημεία της. Την Πρέβεζα του Αμβρακικού, του Αχέροντα, της λίμνης του Ζηρού, του Ζαλόγγου, της Πάργας και της παράκτιας ζώνης. Την Πρέβεζα των κτηνοτροφικών της προϊόντων, των κηπευτικών της, των ψαράδων του Αμβρακικού και του Ιονίου. Ένα πρότυπο πράσινης ανάπτυξης που θα βασιστεί:

  • Στα αυθεντικά της προϊόντα με ποιότητα και ταυτότητα, που θα έχουν ξεχωριστή θέση στο Ηπειρώτικο καλάθι των προϊόντων διατροφής
  • Στις πανέμορφες ακτές της και το σπάνιο περιβάλλον της που θα την κάνουν μοναδικό τουριστικό προορισμό με υψηλή ποιότητα
  • Στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τον αγροτουρισμό, τον πολιτιστικό, τον ιαματικό, τον οικολογικό τουρισμό. Τον τουρισμό των σκαφών αναψυχής και τον αλιευτικό τουρισμό.

Θα βασιστεί στo σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τα φωτοβολταϊκά και τη διαχείριση των αποβλήτων. Θα παντρέψουμε τα τοπικά προϊόντα με τον τουρισμό, τον τουρισμό με τον πολιτισμό, το περιβάλλον με τα τοπικά προϊόντα. Και θα πάρουμε από το πάντρεμα αυτό το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα για την ανάπτυξη της περιοχής. Θα δώσουμε τις μάχες για να λύσουμε τα βασικά της προβλήματα, τη σύνδεσή της με τους μεγάλους άξονες, το λιμάνι της, τη βιομηχανική περιοχή, τον Αμβρακικό που χρειάζεται άμεσα μέτρα. Μέτρα για την προστασία των νερών του, τη βελτίωση της ανανέωσής τους, μέτρα για την προστασία του εισοδήματος των ψαράδων του.

Το πρόγραμμα ΑΝΑΣΑ με την επίσημη έγκρισή του και τη διασφάλιση της χρηματοδότησής του είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να πετύχουμε την άμεση προστασία αλλά και την ανάπτυξή του. Οι Πρεβεζάνοι είναι άνθρωποι καθαροί, ντόμπροι και δυναμικοί. Ξέρουν να δίνουν και να κερδίζουν μάχες. Και τις μάχες αυτές θα τις δώσουμε μαζί. Θα χτίσουμε το όραμα και τους στόχους και θα βάλουμε και την Πρέβεζα μαζί με όλη την Ήπειρο στις ράγες της τροχιάς της ανάπτυξης. Αυτό το πρότυπο προωθούμε και είναι χειροπιαστό και ολοκληρωμένο. Συνδέει όλους τους παραγωγικούς τομείς με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα. Και θέλω στο σημείο αυτό να ευχαριστήσω τον Υπουργό Πολιτισμού, τον φίλο Παύλο Γερουλάνο, για τη σημερινή του παρουσία στα εγκαίνια του εκλογικού μας κέντρου. Η παρουσία του δε είναι προεκλογική φιέστα. Συνδετήριος δύναμή όλων των Ηπειρωτών είναι ο πολιτισμός μας και ταυτόχρονα η Πρέβεζα αλλά και κάθε γωνία αυτού του τόπου αποτελούν πηγή ιστορίας και Πολιτισμού.

Η παρουσία του Παύλου Γερουλάνου, αποτελεί άλλο ένα δείγμα ότι την επόμενη ημέρα έχουμε συνομιλητές να συνεισφέρουν στην προσπάθειά μας. Και έχουμε συνομιλητές σε όλους τους χώρους και σε όλα τα επίπεδα που χρειάζεται προκειμένου να υπηρετήσουμε στόχους, αξίες, προτάσεις και ιδέες».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης τόνισε:

«Αγαπητοί συμπατριώτες, Φίλες και Φίλοι, Σας ευχαριστώ και πάλι από καρδίας για τη σημερινή σας παρουσίας που είναι αφετηρία της νέας σελίδας Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου. Της νέας σελίδας που ανοίγει για την Πρέβεζα ως ισότιμο και άξιο εταίρο της ενιαίας Περιφέρειας Ηπείρου. Το επόμενο χρονικό διάστημα μπορούμε όλοι μαζί να κοιτάξουμε όλους τους Ηπειρώτες και τις Ηπειρώτισσες στα μάτια και να μιλήσουμε ανοιχτά για το μέλλον του τόπου μας. Μπορούμε να δώσουμε το συλλογικό μας αγώνα αντιστεκόμενοι σε λογικές μιζέριας και κατάθλιψης που σκόπιμα καλλιεργούν οι δυνάμεις της συντήρησης και των υπόγειων διαδρομών. Όλοι μαζί μπορούμε και θα πετύχουμε. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply