Ομιλία Αργύρη στην Πάργα

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου πολιτική ομιλία στη Πάργα. Τον κ. Αργύρη συνόδεψαν ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας, κ. Κώστας Αρβανίτης, και υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ». Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην περίοπτη θέση που κατέχει η Πάργα, η Αγιά, η Ανθούσα και όλο το Φανάρι, στο στρατηγικό αναπτυξιακό σχέδιο της παράταξης «Ήπειρος-Τόπος να Ζεις».

«Γραμμή μας είναι η Ήπειρος των ανοιχτών οριζόντων. Το σημαντικό έργο που έχει επιτελεσθεί στην Πρέβεζα είναι ο οδηγός μας για την αιρετή περιφέρεια, όπου όλες οι περιοχές της Ηπείρου αποτελούν έναν ισότιμο ενιαίο οργανικό χώρο. Η Εγνατία έφερε πιο κοντά την Πάργα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δεν φτάνει όμως αυτό. Απαραίτητη είναι η κατασκευή της Ιόνιας Οδού, η οποία πρέπει να φτάνει και στο Ιόνιο. Εμείς θα επιμείνουμε η Ιόνια οδός να καταλήξει και στο Ιόνιο και να γίνει ο παραλιακός δρόμος. Αυτό για εμάς είναι προτεραιότητα» τόνισε ο κ. Αργύρης.

Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης περιέγραψε τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα που έχει η Πάργα και το Φανάρι στην δημιουργία ενός πρότυπου μοντέλου βελτίωσης της ποιότητας ζωής και των εισοδημάτων.

«Η Πάργα είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς. Έχει μεγάλες προοπτικές. Προσφέρει θερινό τουρισμό. Παράγει λάδι. Δίπλα της βρίσκεται το Φανάρι. Τώρα είναι ενιαίος Δήμος. Το Φανάρι παράγει πολλά γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα. Στόχος μας είναι τα προϊόντα αυτά, τα οποία είναι ποιοτικά, να αποκτήσουν ταυτότητα και διαπίστευση. Στόχος μας είναι ο προσφερόμενος τουρισμός να γίνει πιο ποιοτικός. Γι΄αυτό εμείς στην αιρετή Περιφέρεια θα δώσουμε βάρος στην εκπαίδευση των ανθρώπων του τουρισμού, θα ενισχύσουμε περισσότερο τις δομές υγείας, θα προωθήσουμε τα τοπικά προϊόντα, διαμορφώνοντας έναν ηπειρωτικό διατροφικό πολιτισμό και μια ηπειρωτική γαστρονομία με ιστορία, με ταυτότητα» επεσήμανε ο κ. Αργύρης.

Τέλος ο κ. Αργύρης τόνισε ότι η όποια επιλογή των Ηπειρωτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές θα σφραγίσει την Ήπειρο για πολλά χρόνια.

«Σας καλώ να κάνετε μια επιλογή άξιων και Αξιών. Το οφείλετε στους εαυτούς σας, στα παιδιά σας για τα οποία πρέπει να διασφαλίσουμε καλύτερους όρους ζωής. Γι΄ αυτό κάνουμε σήμερα μια Συμφωνία. Εμάς μας γνωρίζετε. Καταθέτουμε το πρόγραμμά μας, το οποίο θέλουμε να το κρίνετε πολύ αυστηρά. Είναι το Συνολικό Στρατηγικό Σχέδιο ολόπλευρης Ανάπτυξης του Τόπου μας. Αυτός είναι ο οδηγός μας για να σηκώσουμε την Ήπειρο πιο ψηλά» κατέληξε ο κ. Αργύρης.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply