Ομιλία Αργύρη στην Κόνιτσα

Στην Κόνιτσα   μίλησε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Βαγγέλης Αργύρης, όπου περιόδευσε μαζί με τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρίστο Παπαβρανούση και υποψηφίους περιφερειακούς σύμβουλους της παράταξης «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ».

Ο κ. Αργύρης στην ομιλία του αφού αναφέρθηκε διεξοδικά στην σημασία των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου, παρουσίασε τους άξονες του προγράμματος που έχει στόχο μια Ήπειρο με αυτοδύναμη περιφερειακή ανάπτυξη, με ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων, μια  Ήπειρο σταυροδρόμι ανατολής και δύσης, που  παράγει  τα δικά της αγαθά, τρόφιμα, υπηρεσίες, κοινωνικά αγαθά στην υγεία, στην παιδεία, στον τουρισμό, στην καινοτομία.

Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης αναφέρθηκε σε σημαντικά ζητήματα που απασχολούν την επαρχία Κονίτσης.

« Μας κατηγορεί ο κ. Καχριμάνης ότι δεν ήμασταν εδώ. Δεν ήμασταν μόνο εμείς εδώ όταν έγινε το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Επαρχίας Κονίτσης; Μάλλον ο κ. Καχριμάνης έλλειπε. Όλα τα έργα που έγιναν από τότε γίνονται μέσω αυτού του προγράμματος. Ότι χρήματα έχει δώσει η Νομαρχία Ιωαννίνων τα έδωσε από αυτό το πρόγραμμα.

Εμείς ήμασταν εδώ, αγωνιστήκαμε και δημιουργήσαμε το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κόνιτσας, το τελωνείο Μέρτζιανης, τις υποδομές στην περιοχή, τις Σχολές εκπαίδευσης Κόνιτσας, τις ειδικές μορφές τουρισμού, τις παρεμβάσεις στο περιβάλλον της επαρχίας Κόνιτσας. Μόνο ο κ. Καχριμάνης απουσίαζε» .

«Πριν οχτώ χρόνια χρηματοδοτήσαμε μελέτη για την άρδευση του Κάμπου Κόνιτσας. Με ευθύνη της Νομαρχίας ακόμα το έργο δεν άρχισε. Ανικανότητα και αδιαφορία του κ. Καχριμάνη. Η παράταξη “Ηπειρος τόπος να ζεις” στην οποία είμαι επικεφαλής δεσμεύεται να υλοποιήσει το μεγάλο αυτό έργο που θα δυναμώσει την αγροτική παραγωγή, θα αυξήσει το αγροτικό εισόδημα αλλά και θα προστατεύσει τον Αώο.

Υπάρχει όμως και η προχειρότητα του κ. Καχριμάνη η οποία αποδείχθηκε στην κατασκευή έργων τα οποία τώρα είναι προβληματικά,  όπως του οδικού άξονα Κόνιτσα – Δίστρατο – Βασιλίτσα ή Παλιοσέλι – Βρυσοχώρι, όπου ξοδεύθηκαν εκατομμύρια και σήμερα είναι σε εγκατάλειψη. Τα έργα χωρίς μελέτες, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς σωστή κατασκευή είναι τα πρότυπα του κ. Καχριμάνη και για την Περιφέρεια» είπε ο κ. Αργύρης.

Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης προσδιόρισε το σημαντικό ρόλο που θα διαδραματίσει η επαρχία Κονίτσης στην υλοποίηση του προγράμματος της παράταξης «Ήπειρος τόπος να ζεις»

«Η Κόνιτσα έχει μια νευραλγική και καθοριστική γεωγραφική θέση. Με το τελωνείο Μέρτζανης, την κατασκευή της Ιόνιας οδού η οποία πρέπει να φτάσει μέχρι την Κόνιτσα και τα σύνορα με κάθετους άξονες, αλλά και τη βελτίωση του δρόμου με την Μακεδονία, η Κόνιτσα του φυσικού περιβάλλοντος, των βουνών  και των ποταμών της θα γίνει  ένα από τα ηπειρωτικά κέντρα ανάπτυξης, διασυνοριακού εμπορίου και επιχειρηματικότητας» τόνισε ο κ. Αργύρης

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply