Ομάδα Εθελοντών Ανεμορράχης: Ανακοίνωση

Η Αδελφότητα Ανεμορράχης «Ο Άγιος Νικόλαος» σε συνεργασία με το Σύλλογο Ανεμορραχιωτών «Η Μπούγα» και την Ομάδα Εθελοντών Ανεμορράχης διοργανώνουν εκδηλώσεις από τις 8 μέχρι και τις 15 Αυγούστου με το σύνθημα «Συμμετέχω, άρα υπάρχω». Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

8 Αυγούστου: Πρωί: Μέλημα μας κάθε Αύγουστο είναι να μην επαναλαμβανόμαστε. Έτσι και φέτος, για τρίτη χρονιά, σχεδιάζουμε τα παρακάτω: Ψηφιδωτά από τρόφιμα: Φακές, φασόλια όλων των χρωμάτων, κουκιά, μπιζέλια επί το έργον. Επίσης όλα τα ζυμαρικά σε απαρτία, χρωματιστά και με σχέδια, στα χέρια των παιδιών μας.

Κατασκευές με χάντρες: Μπεγλέρια, κομπολόγια και βραχιολάκια για τα χέρια των «κυριών». κ.λ.π.

Απόγευμα: Διεξαγωγή ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ των χωριών του Δήμου μας. Έδρα: Ανεμορράχη, Διοργανωτής: Η Ένωση Συλλόγων & Αδελφοτήτων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων (πρώην Δήμου Αθαμανίας). Για το ποιές ομάδες θα συμμετάσχουν δεν το γνωρίζουμε ακόμη, περιμένουμε ενημέρωση από την Ένωση. Η ώρα έναρξης των αγώνων θα εξαρτηθεί από το αριθμό συμμετοχής των ομάδων, δηλαδή γύρω στις 16.00 ή 18.00 το απόγευμα.

9 Αυγούστου: Πρωί: Δραστηριότητες για τα παιδιά

Απόγευμα: 2η μέρα διεξαγωγής των ποδοσφαιρικών αγώνων μεταξύ των χωριών του Δήμου μας.

10 Αυγούστου: Πρωί: Δραστηριότητες για τα παιδιά

Απόγευμα: Τελικός Ποδοσφαίρου στο Παλαιοκάτουνο. Ελπίζουμε να φτάσουμε και η «Ομαδάρα μας» να σκίσει!!

11 Αυγούστου: Πρωί: Δραστηριότητες για τα παιδιά

Απόγευμα: Προβολή του Ντοκιμαντέρ «ΗΠΕΙΡΟΣ» σε σκηνοθεσία του Αθαμανιώτη Στράτου Στασινού. Α’ Κρατικό βραβείο Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1998 και Βραβείο Κοινού καλύτερης ελληνικής ταινίας (αφήγηση Γιώργος Βότσης). Διοργανωτής: Η Ομάδα Εθελοντών Ανεμορράχης.

12 Αυγούστου: Πρωί: Δραστηριότητες για τα παιδιά

Απόγευμα: Προβολή για μικρούς και μεγάλους: «Η Συνοπτική Ιστορία της Μουσικής». Δημιουργία της Χλόης Πάνου, μιας νεαρής μουσικού που πρόσφατα απόκτησε το 17ο πτυχίο της! Η Χλόη, αν και νύφη στο χωριό μας, είναι «δική μας» και καμάρι μας! Διοργανωτής: Η Ομάδα Εθελοντών Ανεμορράχης.

13 Αυγούστου: Πρωί: Δραστηριότητες για τα παιδιά

Νωρίς το απόγευμα: Φιλικός αγώνας μεταξύ των αγοριών του χωριού μας. Οι ομάδες θα δημιουργηθούν επί τόπου, όπως και πέρυσι. Διοργανωτές: ΟΛΟΙ ΜΑΣ

Απόγευμα: Προβολή του Ντοκιμαντέρ: «Η Πένα που Νοστάλγησα». Η ιστορία του Δημοτικού Σχολείου της Ανεμορράχης (από το 1881 και έπειτα), μέσα από την ιστορία της παιδείας γενικότερα στα Τζουμέρκα. Σχολική ζωή, αναγνωστικά και τετράδια, ενθυμήματα από το σχολείο μας, πόλεμος και συσσίτια, μαθητικές φωτογραφίες, δάσκαλοι που πέρασαν, η ευημερία και το κλείσιμο του σχολείου. Διοργανωτής: Η Ομάδα Εθελοντών Ανεμορράχης

14 Αυγούστου: Πρωί: Πρωτάθλημα Δηλωτής, κάτω από τον πλάτανο. Διοργανωτής: Η Αδελφότητα Ανεμορράχης «Ο Άγιος Νικόλαος».

Απόγευμα: Παιδική Γιορτή. Διοργανωτές: Η Αδελφότητα Ανεμορράχης σε συνεργασία με την Ομάδα Εθελοντών. Για φέτος οι τσουβαλοδρομίες και οι μουσικές καρέκλες θα κυριαρχήσουν στην γιορτή μας. Στο τέλος, θα δοθούν στα παιδιά δώρα επιλεγμένα από τον εκδοτικό οίκο « Ελληνικά Γράμματα». Για τη γιορτή, οι γονείς (και όχι μόνο) των παιδιών μας θα ετοιμάσουν ένα μίνι μπουφέ, γιατί όπως γνωρίζετε νηστικό αρκούδι δεν παίζει!!!

15 Αυγούστου: Πρωί: Εγκαίνια του Λαογραφικού μας Μουσείου (μετά από την εκκλησία). Ύστερα από πολύ κόπο, χρήμα και προσφορά των συγχωριανών μας!!! Διοργανωτής: Αδελφότητα Ανεμορράχης «Ο Άγιος Νικόλαος».

Απόγευμα: Δημοτική Βραδιά – Πανηγύρι. Διοργανωτής: Αδελφότητα Ανεμορράχης «Ο Άγιος Νικόλαος».

Στα σχέδια μας συμπεριλαμβανόταν Θεατρική Παράσταση, η οποία ακυρώθηκε από τους συντελεστές της για τεχνικούς λόγους. Στη συνέχεια έγινε διερεύνηση για Θέατρο Σκιών αλλά ήταν αργά πλέον.

Αν και φτάσαμε στο τέλος δεν τελειώσαμε…

Ο άτυπος «Σύλλογος Γυναικών Ανεμορράχης» κοπίασε και παρουσιάζει τα «κατορθώματα του» σε ένα παζάρι στην πλατεία του χωριού μας:

– Γλυκά του κουταλιού, μαρμελάδες και ποτά (δια χειρός Δήμητρας Κ.Τράμπα – νύφη κι’ αυτή)

– Ρίγανη από τα Τζουμέρκα, με άλλο συνεργείο πρωτοστατούσης της Γιάννας Σκαλτσογιάννη (αρχινύφη) με τη Νίκη, τη Βικτωρία, τη Χριστίνα και το Γιάννη Κουτελίδα!!!

– Μαγνητάκια με φωτογραφίες του χωριού μας και μαγνητικοί σελιδοδείκτες με παρόμοια θέματα.

Τέλος όσες γυναίκες (δεχόμαστε και άντρες) βρεθούμε από νωρίς στο χωριό, θα κατασκευάσουμε φίνα και μυρωδάτα κεριά.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply