Ολοκληρώνεται η περιοδεία κλιμακίου ευρωβουλευτών

Ολοκληρώνεται η περιοδεία κλιμακίου ευρωβουλευτών της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής στην Βόρειο Ελλάδα εν όψει της νέας Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ:

Οι Περιφέρειες θα σηκώσουν μεγάλο μέρος της προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της χώρας ήταν η κοινή διαπίστωση κλιμακίου ευρωβουλευτών που επισκέπτεται την Βόρειο Ελλάδα και των Ελληνικών αρχών με τις οποίες συναντήθηκαν.

Η ενίσχυση της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό αξιοποίησης των ευκαιριών που παρουσιάζονται στη νέα πολιτική συνοχής. Το νέο σχήμα αυτοδιοίκησης του Καλλικράτη είναι μία ευκαιρία που μπορεί να συνδυασθεί άριστα με τους νέους αναπτυξιακούς στόχους που προτείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Στρατηγική 2020, δήλωσε ο Υφυπουργός Περιφερειακής Πολιτικής και Ανταγωνιστικότητας Σ.ωκράτης Ξυνίδης.

Την απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υπέρ της δημιουργίας μίας νέας ενδιάμεσης κατηγορίας περιφερειών ώστε να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από το ταμείο συνοχής και μετά το 2014, υπογράμμισε ο επικεφαλής του κλιμακίου Ολλανδός ευρωβουλευτής Lambert VAN NISTELROOIJ, που θα είναι εισηγητής από πλευράς Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη διαδικασία συναπόφασης με το Συμβούλιο επί των προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την νέα πολιτική συνοχής μετά το 2014 που θα κατατεθούν το φθινόπωρο.

Στην αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου συμμετέχουν ακόμη η Λιθουανή Radvile MORKUNAITE-MIKULENIENE, η Γερμανίδα Constanze Angela KREHL, από δε ελληνικής πλευράς, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, οι Αντιπρόεδροι της Επιτροπής Περιφερειακής Πολιτικής Μιχάλης ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ και Γεώργιος ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣ, και ο ευρωβουλευτής Χαράλαμπος ΑΓΓΟΥΡΑΚΗΣ, μέλος της ίδιας Επιτροπής.

Την Τετάρτη 13 Ιουλίου η αντιπροσωπεία συναντήθηκε στην Θεσσαλονίκη με τον Υφυπουργό Περιφερειακής Πολιτικής και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη ΞΥΝΙΔΗ, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ, τους Αντιδημάρχους Χασντάι ΚΑΠΟΝ και Ανδρέα ΚΟΥΡΑΚΗ και τον Αντιπεριφερειάρχη Απόστολο ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ.

Την Πέμπτη 14 Ιουλίου στην Κοζάνη συναντήθηκαν με τον Περιφερειάρχη Δυτική Μακεδονίας Γιώργο ΔΑΚΗ και τους Δημάρχους Κοζάνης Λάζαρο ΜΑΛΟΥΤΑ και Καστοριάς Εμμανουήλ ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗ.

Η επίσκεψη στη Βόρειο Ελλάδα ολοκληρώνεται σήμερα Παρασκευή 15 Ιουλίου στα Ιωάννινα, όπου θα υπάρξει συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗ.

Η αποστολή επιθεώρησε συγχρηματοδοτούμενα έργα όπως την Εγνατία Οδός, το Μετρό Θεσσαλονίκης, το Πρόγραμμα Φωτοβολταϊκού Πάρκου στη Κοζάνη και τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου ‘Χατζηκώστα’ στα Ιωάννινα.

 

Tags:

, , , , , , , , , , ,

Leave a Reply