Οικονομική λογοδοσία, ΤΩΡΑ!

Γράφει ο paratiritis
[email protected]

Όπου και αν βρεθείς αυτό τον καιρό, θα ακούσεις να συζητούν όλοι για τους “κλέφτες”, εννοώντας εκείνους που εκμεταλλεύτηκαν τις καταστάσεις ανήθικα και κερδοσκόπησαν σε βάρος των άλλων. Πολλοί μάλιστα διατυπώνουν την απαίτηση “να πάνε οι κλέφτες φυλακή”… Αυτό βέβαια είναι απόλυτα θεμιτό και δίκαιο, μπροστά στην καθημερινή αδικία που υφίσταται ο Έλληνας σε όλες τις πλευρές του βίου του, ακόμα και από το ίδιο το κράτος και τους μεγαλοκαρχαρίες που ευδοκιμούν στις κοινωνίες όταν τα κράτη υπολειτουργούν, όπως το δικό μας χρόνια τώρα.

Εκτός όμως από το δίκαιο του αιτήματος, υπάρχει και το αόριστο και το αφηρημένο του συλλογισμού, αν ζητήσεις να εξειδικεύσουν … να σου πουν το πως και το με ποιό τρόπο, δεν λαμβάνεις καμία απάντηση. Η λύση είναι μία αγαπητοί φίλοι και λέγεται ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ! Αυτό πρέπει να απαιτήσουμε!

Mας λένε ότι χρωστάμε όλοι οι Έλληνες 110 δις Ευρώ, δηλαδή κάπου 10.000 Ευρώ κατά κεφαλήν, από τα μωρά μέχρι και τους ανάπηρους υπερήλικες συνταξιούχους! [περήφανα γηρατειά τους αποκαλούσαν κάποτε!]. Μας λένε ότι πρέπει να τα πληρώσουμε, και ότι δεν γίνεται να τα διαπραγματευτούμε. Πράγμα βέβαια εντελώς παράλογο, αλλά αυτό είναι μια άλλη υπόθεση…

Λοιπόν, εμείς όλοι που πληρώναμε, πληρώνουμε και θα πληρώνουμε αυτό το σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος και την πολιτική εξουσία του (ναι αυτούς που σας διόριζαν και σας ικανοποιούσαν τα ρουσφετάκια…) ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ! Τι είναι αυτά τα 110 δις ευρώ που για χάρη τους κατεστράφη τους τελευταίους μήνες η ελληνική κοινωνία, χρεοκόπησε το ελληνικό κράτος και οδηγηθήκαμε στην απόλυτη κοινωνική παρακμή και στην έσχατη εθνική ταπείνωση…!

Απαιτούμε να μάθουμε κύριοι… Απαιτούμε και είναι δικαίωμα μας! Τόσα χρόνια πληρώνουμε και δεν ξέρουμε τίποτα! Τώρα είναι καιρός να ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ!!! Τι κάνατε τα 110.000.000.000 [110 δις] Ευρώ μας! Είστε υποχρεωμένοι να μας πείτε:

  • Ποιοί τα πήραν, πότε και γιατί
  • Με ποιών τις εντολές και τι τα έκαναν
  • Και φυσικά, τι ωφελήθηκε ο πολίτης και η χώρα από αυτά τα χρήματα

Και υπόψη, φίλτατοι κύριοι πολιτικοί, δε θέλουμε «εξεταστικές επιτροπές» και εσαεί διαδικασίες που γυρνάνε γύρω από τον εαυτό τους και δεν καταλήγουν πουθενά, αφού έχουν ξανα-ανακαλύψει για όγδοη φορά τον τροχό! με 10 διαφορετικούς τρόπους!

Θέλουμε να μάθουμε, ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ 110 δις ΜΑΣ! , τα οποία σας εμπιστευθήκαμε να διαχειριστείτε για το καλό μας και το μόνο που κάνατε είναι να μας ζητάτε να ξαναπληρώσουμε. Επίσης, δε θέλουμε πολιτικαντισμούς και το συνηθισμένο “ξύλινο” λόγο σας! Θέλουμε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ απολογιστικό όλων των προυπολογισμών των τελευταίων 50 ετών! Υπάρχουν στη διεθνή αγορά εξαιρετικοί επαγγελματίες, που αναλαμβάνουν παρόμοια έργα για λογαριασμό εταιριών και πολυεθνικών, πολύ «μεγαλύτερων» οικονομικά από το ελληνικό δημόσιο και τα φέρνουν σε πέρας οργανωμένα, δίκαια και με εξαιρετική επιτυχία!

Εννοείται βέβαια πως όπου προκύψουν αθέμιτες συμπεριφορές (από τον πρώτο ως τον τελευταίο που ενεπλάκη) θα πρέπει η δικαιοσύνη να δημεύσει αμέσως το 10πλάσιο των καταχρήσεων ποσό. Αυτό για να ικανοποιηθεί το δημόσιο αίσθημα δικαίου, αλλά και να μειωθούν τα αθέμιτα οικονομικά βάρη.

Αυτά είναι “μέτρα αποκατάστασης της εμπιστοσύνης” του ελληνικού λαού προς το πολιτικό σύστημα και όχι τις εξασφαλίσεις των δανειστών που είναι το μόνο που κάνουν οι κυβερνώντες!

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply