Ν. ΠΑΣΟΚ για το θάνατο του ακαδημαϊκού Κ. Δραΐνα

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων σχετικά με το θάνατο του ακαδημαϊκού Κώστα Δραΐνα εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Με έκπληξη και βαθιά οδύνη ενημερωθήκαμε την Τρίτη το πρωί για την απώλεια της ζωής του αξιότιμου καθηγητή και συντρόφου Κώστα Δραΐνα έπειτα από τροχαίο που συνέβη αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Η είδηση είναι κεραυνός «εν αιθρία» για όλους μας, όχι μόνο λόγω αυτού τούτου του γεγονότος αλλά κυρίως γιατί μερικές ώρες νωρίτερα σε μια άτυπη και όπως αποδείχτηκε τελευταία συνάντηση, μας εξέφραζε με ζωηρότητα και πάθος τις ιδέες και τις προτάσεις του, ευρύτερα για την κοινωνία που κλυδωνίζεται κυρίως από κρίση αξιών αλλά και για το Γιαννιώτικο Πανεπιστήμιο, στο οποίο τόσα είχε προσφέρει και ακόμα περισσότερα σχεδίαζε να υλοποιήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Όσο κοινότυπο και αν ακούγεται τα κενό που αφήνει τούτη την ώρα σε επίπεδο ακαδημαϊκό είναι δυσαναπλήρωτο καθώς το έργο και η πορεία του αποτέλεσαν πυξίδα για εμάς τους νεότερους επιστήμονες. Διακρινόταν όχι μόνο για την ακαδημαϊκή επάρκεια του αλλά και για την έντονη ερευνητική του δραστηριότητα.

Πώς μπορεί κανείς να ξεχάσει τον αγώνα του για Δημοκρατία και Ελευθερία όταν αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του ΠΑΚ και συνετέλεσε τα μέγιστα στο κομμάτι της ιδεολογικής διαφώτισης εκείνα τα ταραγμένα χρόνια της δικτατορίας, μεταφέροντας και μοιράζοντας ιδέες & προκηρύξεις σε πολλές γωνιές της Ελλάδας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει επίσης το ήθος, την ευπρέπεια και την εντιμότητα που τον χαρακτήριζαν ως άνθρωπο σε όλα τα βήματα της ζωής του.

Και όλα αυτά ξαφνικά τελείωσαν. Ήταν για εμάς δάσκαλος ζωής και αφήνει παρακαταθήκη την οποία θα συνεχίσουμε να τιμούμε σε όλους τους πολιτικούς & κοινωνικούς αγώνες που έρχονται, ιδίως στον πολύπαθο χώρο της παιδείας.

Ο σύντροφος Κώστας Δραΐνας ήταν ένας από εμάς γιατί ΠΑΝΤΑ έβαζε στο επίκεντρο τον άνθρωπο, τον φοιτητή τον νεολαίο.

Εκφράζουμε την βαθειά μας θλίψη και τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του και τους οικείους του, καθώς επίσης και σε όσους συστρατεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό του στον δύσκολο δρόμο της διαφάνειας και της αξιοπρέπειας.

Η σκέψη μας θα είναι πάντα μαζί σου σύντροφε Κώστα.

Πσνόπουλος Βασίλης. Γραμματέας Οργανωτικού Νεολαίας ΠΑΣΟΚ Νομού Ιωαννίνων. »»

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply