Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων για “ΔΩΔΩΝΗ”

Η Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Θέμα: “Παρουσία του ΛΑ.Ο.Σ. στη σύσκεψη για το μέλλον της «Α.Β.Γ.Η. ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.»”:

Αντιπροσωπεία της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων παρέστη την 03/03/2012, στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, για το ιδιοκτησιακό καθεστώς την “Α.Β.Γ.Η. ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.”, ανταποκρινόμενη σε πρόσκληση των κτηνοτροφικών συνεταιρισμών Ηπείρου και του Συλλόγου Εργαζομένων.

Συγκεκριμένα, τη Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων εκπροσώπησε ο πρόεδρος της και πολιτευτής ΛΑ.Ο.Σ., κος Παπαγιάννης Ιωάννης, καθώς και ο εκπρόσωπος τύπου, κος Στέφανος Τσάμης. Η αντιπροσωπεία του κόμματος μας, αφού άκουσε με προσοχή τις θέσεις των παρευρισκομένων, επεσήμανε, δια του προέδρου της Ν.Ε., τις προσπάθειες που κατέβαλε ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. κος Αστέριος Ροντούλης, κατά το μικρό χρονικό διάστημα που διετέλεσε Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σχετικά με την εξαίρεση της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» από διεθνή διαγωνισμό και την παραμονή της σε ηπειρώτικα χέρια, καθώς επίσης επεσήμανε για μια ακόμη φορά την πάγια θέση του κόμματος μας.

Αναλυτικά, την 07/12/2011, ο κος Ροντούλης, ανταποκρινόμενος σε κάλεσμα της Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ν. Ιωαννίνων, αφίχθη στην πόλη μας και συναντήθηκε με παραγωγικούς φορείς, εκπροσώπους των εργαζομένων και στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να ενημερωθεί αυτοπροσώπως για τα της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.».

Την 14/12/2011 ο κ. Ροντούλης απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο (ο οποίος ουδέποτε απήντησε), με την οποία επεσήμανε ότι η «Δωδώνη» αποτελεί τον άξονα ευστάθειας για την κοινωνικοοικονομική φυσιογνωμία της Ηπείρου και την ευρύτερη κτηνοτροφική πραγματικότητα της χώρας.

Περαιτέρω, τόνισε την ανάγκη για προώθηση λύσης, η οποία δε θα θέτει σε κίνδυνο τον κοινωνικό και ηπειρωτικό χαρακτήρα της επιχείρησης, ενώ, ταυτοχρόνως, θα διαφυλάσσει, ως κόρη οφθαλμού, την απορρόφηση του προϊόντος της ηπειρωτικής ζώνης γάλακτος, ώστε να μην κλυδωνισθεί το εισόδημα των εντόπιων κτηνοτρόφων, καθώς επίσης και την ανάγκη να εξαιρεθεί η ΔΩΔΩΝΗ από διεθνή διαγωνισμό.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και η από 22/12/2011 επιστολή του κ. Ροντούλη προς το διοικητή της Α.Τ.Ε., ο οποίος απέφυγε να απαντήσει επί της ουσίας. Πάγια θέση του κόμματος μας, αναφορικά με τα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», παραμένει η διατήρηση του κοινωνικού της χαρακτήρα, όπως προβλέπεται από την ιδρυτική της πράξη, η συνέχιση της λειτουργίας της μέσα στην ηπειρωτική ζώνη γάλακτος και, κατ’ επέκταση, η παραγωγή των ποιοτικών της προϊόντων, με βάση το ανωτέρας ποιότητας και χαρακτηριστικών γάλα της περιοχής μας, τα οποία, σε αντίθετη περίπτωση, και σε τυχόν εμπλοκή άλλων στην εταιρεία, είναι σίγουρο ότι θα αλλοιωθούν.

Το κόμμα μας θα συνεχίσει τις προσπάθειες προκειμένου η γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.» να συνεχίσει να αποτελεί πυλώνα για την οικονομία της Ηπείρου και, παράλληλα, θα καταβάλει όλες τις δυνάμεις του, προκειμένου να αποσοβηθεί ο κίνδυνος ξεπουλήματός της σε ξένα οικονομικά συμφέροντα.

Για την Ν.Ε. ΛΑ.Ο.Σ. Ιωαννίνων:
Ο Πρόεδρος: Γιάννης Παπαγιάννης »»

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply